Milan i Borivoj Gaković obeležili Fijakerijadu

Tradicionalna deveta po redu “Fijakerijada Odžaci 2012” po broju učesnika bila je skromnija u poređenju sa onim u prvih nekoliko godina kada je bilo znatno više takmičara. Nije to smetalo brojnim posetiocima da dođu na lice mesta, kako bi se još jednom uverili da ovakva sportska takmičenja imaju svoju atraktivnost.

Ovogodišnja “Fijakerijada” protekla je u znaku dobrih rezultata članova Konjičkog kluba “Ždralin” iz Odžaka. Najveća konkurencija bila je u kategoriji dvoprega, gde se za titulu najboljeg nadmetalo 19 posada. A najbolji je bio Milan Gaković iz Kucure, koji se takmičio za odžački klub. On i njegov mlađi brat Borivoj su sa dva dobro utrenirana „lipicanera“ nadmoćno osvojili prvo mesto. Na stepenici niže našao se njihov glavni rival Milan Cukić iz KK “Begej” iz Zrenjanina, dok je treće mesto osvojio Milenko Radaković iz ergele “Bulić” iz Surčina. Njima su pripale skromne novčane nagrade u iznosu od 15.000, 10.000 i 5.000 dinara, kao i pehari.

– Iskreno rečeno očekivao sam ovakav rezultat jer smo se dobro pripremali za ovo takmičenje, kao što to radimo i za svako drugo. U prvom krugu smo malo kalkulisali, a u baražu smo imali samo jedan cilj – da budemo najbolji. Uspeli smo u tome dosta ubedljivo, što mene i mog brata čini zadovoljnim – rekao je neposredno posle takmičenja Milan Gaković.

U nadmetanju jednoprega bilo je 12 fijakera. Prvo mesto je osvojio Milenko Radaković iz ergele “Bulić” iz Surčina. Na drugom mestu se našao član “Ždralina” Stevan Ćirić, dok je treće mesto pripalo Draganu Trnjakovu iz KK “Stator” iz Stapara.

U konkurenciji četvoroprega učestovale su samo tri posade. Najbolji je bio Milenko Radaković, na stepenici niže se našao Milan Gaković, dok je Milan Bubanj iz “Ždralina” bio treći.

U petopregu je učestvovao samo Milan Bubanj, koji je time bez konkurencije osvojio prvo mesto.

– Vrlo smo zadovoljni kako je sve proteklo. Za razliku od prošle godine, kada su nas pratili problemi, ovog puta je sve prošlo bez toga. Učesnici i gosti su zadovoljni kako smo organizovali ovu manifestaciju, pa nemamo ni mi iz organizacionog odbora razloga da budemo nezadovoljni svim onim što je urađeno. Ja imam i zadovoljstvo više jer sam uspeo da u jednopregu osvojim drugo mesto. Sve ovo smo uradili uz dosta truda, a imali smo i veliku pomoć naših tradicionalnih sponzora. Posebno smo zahvalni lokalnoj samoupravi koja nam je i ovog puta novčano pomogla – kaže Stevan Ćirić, predsednik KK “Ždralin”.

Categories: