URS predstavio rezultate ankete o svom ekonomskom programu

Članovi Ujedinjenih regiona Srbije u Odžacima su u prethodnom periodu obišli jedan broj preduzetnika i zanatlija iz odžačke opštine kojima su predstavili ekonomski program URS-a, a ujedno je sprovedena i anketa o tome šta mali privrednici misle o ovom programu. Rezultati te ankete predstavljeni su danas na konferenciji za novinare Opštinskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije. Kandidatkinja URS za pokrajinskog poslanika na većinskoj listi Snežana Sedlar, koja se nalazi i na listi kandidata za Skupštinu Srbije, rekla je da je velika većina anketiranih preduzetnika i zanatlija dala podršku ovom programu.

– Ekonomski program URS predviđa, između ostalog, ukidanje fiskalnih kasa za samostalne zanatske i samostalne trgovinske radnje, takođe i reformu sistema PDV-a koji se sada naplaćuje odmah po fakturisanju – rekla je Sedlareva.

URS se, inače, zalaže da se malim i srednjim preduzećima omogući da PDV plate tek kada naplate robu, a ovaj predlog podržava blizu 80 odsto odžačkih preduzetnika obuhvaćenih anketom, istaknuto je na ovoj konferenciji za novinare.

Snežana Sedlar je povodom usvajanja rebalansa opštinskog budžeta na poslednjoj sednici SO Odžaci, kojim su sredstva opredeljena mesnim zajednicama, rekla da bi ubuduće predstavnici svih mesnih zajednica trebalo više da budu uključeni u rad lokalnog parlamenta, posebno kada on donosi odluke koje se njih tiču. Ona je najavila da će URS pokrenuti inicijativu da se u opštinskom budžetu opredele i sredstva za stipendiranje najboljih studenata.

Miloš Pejčić, predsednik OO G17 plus Odžaci je istakao značaj formiranja opštinskog udruženja poljoprivrednika, za šta je sredstva opštini Odžaci odobrio Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. On je rekao da ovaj projekat predviđa i izradu strategije razvoja poljoprivrede, što će biti jedan od najznačajnijih strateških dokumenata koji će doneti lokalna samouprava.

Pejčić je podsetio i da je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja odobrilo 20.000.000 dinara za realizaciju druge faze radova u sportsko-rekreativnom centru Štrand u Bogojevu, gde će krajem aprila biti otvoren moderni auto-kamp.

Pejčić za vanrednu sednicu lokalnog parlamenta

Na konferenciji za novinare OO URS Odžaci bilo je reči i o aktuelnom problemu oko izdavanja u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u opštini Odžaci. Snežana Sedlar je istakla da je odžačka opština jedina opština u kojoj licitacija još uvek nije održana i založila se da se izađe u susret stočarima, koji su prvo najavili, a zatim danas i stupili u štrajk glađu u zgradi opštine zbog problema oko zakupa državne zemlje. Predsednik OO G17 plus Miloš Pejčić, koji je i predsednik SO Odžaci, najavio je danas mogućnost da posle praznika bude održana vanredna sednica lokalnog parlamenta na kojoj će tema biti raspodela državne zemlje.

Categories: