Prelić: Srbija nema alternativu

Cilj SRS na predstojećim parlamentarnim izborima je osvajanje 84 poslanička mandata, što bi joj omogućilo da ne dozvoli prekrajanje sadašnjeg Ustava Srbije na koji se sprema aktuelna vlast na čelu sa DS i njenim satelitima – rečeno je na konferenciji za medije u sredu u prostorijama ove stranke.

Poslanik u Republičkoj skupštini Dobrislav Prelić je u svom obraćanju posebnu pažnju posvetio pitanju učlanjenja naše zemlje u Evropsku uniju. Radikali su od prvog dana bili protiv toga, jer to ništa dobro ne bi donelo našoj zemlji, istakao je Prelić i dodao:

– Suluda politika da Evropska unija nema alternativu je sa jedne strane, a SRS je sa druge strane sa sloganom „Biramo Srbiju“. Mi smo u svom programu jasni i nedvosmisleni, mi nikada i ni pod kojim uslovima nećemo biti za EU. Ova politika da EU nema alternativu je doživela svoj krah. Imamo MMF koji je posle usvajanja budžeta za 2012. godinu našoj Vladi nedvosmisleno rekao da je budžet loš, da se vidi da je budžet predizborni, da je napravljen isključivo za izbornu kampanju. Sama činjenica da nisu dobili međunarodnu podršku i da nova Vlada mora da radi na rebalansu budžeta, jasno govori koliko je Srbija potrebna EU. SRS 12 godina stalno i u kontinuitetu govori da Srbiji nije mesto u EU i da nas ona ne želi kao partnere, već da Srbiju želi samo kao tržište i kao jeftinu radnu snagu.

Predstavnicima medija obratila se i Svetlana Tojaga koja je govorila o predstojećim izborima kao sudbinskim. Po njenom mišljenju, građani ovog puta ne biraju samo vlast, već put kojim će Srbija dalje ići.

– Pred građanima je jasna dilema, za koga se odlučiti. Potpuno je jasan put onih stranaka koje zastupaju učlanjenje u Evropsku uniju, bez ikakve politike koja je vezana za razvoj Srbije. To ništa dobro neće doneti građanima naše zemlje. Na tom putu je i SNS i njeni sateliti. Građani treba da odluče da li će slediti taj put koji vodi u propast ili će se opredeliti za drugi put koji zagovara SRS, koja jasno i glasno kaže da put Evropske unije nije naš put. Mi ćemo samo slediti put razvoja Srbije, jer Srbija nema alternativu – kazala je Tojaga.

Categories: