Tojaga: Loša politika vlasti u svim oblastima

Srpska radikalna stranka je zvanično krenula u kampanju za predstojeće izbore mitingom koji je u subotu održan u Novom Sadu. Predstavnici ove stranke u opštini Odžaci održali su još jednu u nizu konferencija za novinare, na kojoj su čelnici OO SRS govorili o aktuelnim problemima u opštini Odžaci, pokrajini i republici.

Svetlana Tojaga se prva obratila predstavnicima medija, rekavši da SRS već godinama upozorava na pogubnu politiku DS i njenih privezaka, koji su ovu državu doveli na ivicu propasti. Tragovi ovakve politike, za koju Evropa nema alternativu, vidljivi su bukvalno na svakom koraku, u svakom delu naše države i u svakoj oblasti, kaže ona. Tojaga je posebnu pažnju posvetila problemima u poljoprivredi, o čemu je rekla i sledeće:

– Loša politika aktuelne vlasti je u svim oblastima, tako da ovde ni agrar nije pošteđen. Ono što je najgore, u ovoj oblasti je nastao haos, a poljoprivreda bi trebalo da bude pokretač, strateška grana. To je rezultat neadekvatne politike i nepostojeće strategije, što se tiče poljoprivredne proizvodnje. Mi imamo situaciju da je u Srbiji naprosto jedna neverovatna stvar, a to je da je proizvodnja hrane neisplativa. To što je svugde u svetu zaista na prvom mestu, i što je svakoj zemlji prioritet, kod nas je postalo neisplativo. Tako da, baviti se poljoprivredom jednostavno je čista lutrija. Mi svakog dana možemo da primetimo da se kampanje stranaka koje su na vlasti uglavnom svode na to da će se podsticati razvoj agrara i da će se sve uraditi da u poljoprivredi budu što bolji uslovi, da se podigne proizvodnja, modernizuje itd. Važno je samo kako će ove priče i ove bajke, odluke koje budu donete delovati na našu privredu. Posledice su, kao što smo rekli, vidljive svakog dana i na svakom koraku.

Poslanik u odlazećem sazivu Skupštine Srbije Dobrislav Prelić izneo je niz kritika na račun aktuelne vlasti na republičkom nivou, za koju je rekao da je izdala nacionalne interese forsirajući stalno priču da Evropska unija nema alternativu. Prelić ništa manje nije bio kritičan i prema SNS za koju je rekao da ne bira sredstva da se domogne glasova birača.

– Nadamo se da će naš lider dr Vojislav Šešelj doći do početka ovih izbora, što bi sigurno bio snažan podstrek za mnoge glasače da nam daju masovniju podršku – istakao je Prelić.

Na ovoj konferenciji za novinare svoj deo izlaganja je imao i odbornik u Skupštini opštine Odžaci Nikola Orlić koji je ponovo podsetio na probleme malih akcionara poljoprivrednih preduzeća koji su ostali na ulici, zbog katastrofalno loše privatizacije. On je ovom prilikom optužio i lokalnu vlast što nije čvrsto stala iza malih akcionara u rešavanju njihovih problema.

– Nisu oni to učinili zarad svojih sitnih sopstvenih i uskih stranačkih interesa, što nikako nisu smeli učiniti – rekao je između ostalog Orlić.

Categories: