Lepojić novi predsednik Pčelarskog društva Suncokret

Novi predsednik Pčelarskog društva „Suncokret“ iz Odžaka Miletije Lepojić kaže da će prioritet u radu tog društva u narednom periodu biti omasovljenje članstva.

Ovaj Odžačanin, koji je za predsednika izabran na nedavno održanoj Skupštini „Suncokreta“ umesto Zdravka Vojnovića koji je podneo ostavku, do sada je u tom pčelarskom udruženju obavljao funkciju blagajnika. Lepojić poziva sve članove da uzmu aktivnije učešće u radu društva.

– Do sada se rad društva svodio na rad predsednika, blagajnika i sekretara, tako da nam je cilj da aktiviramo što veći broj članova. Ostaje nam obaveza da organizacija Festivala meda svake godine bude sve bolja, da dovodimo sve veći broj velikih izlagača, velikih pčelara – kaže predsednik PD „Suncokret“.

To društvo će ove godine po sedmi put organizovati Festival meda, a Lepojić se nada da će učešće pčelara iz ostala dva udruženja sa teritorije odžačke opštine na ovoj, sada već tradicionalnoj manifestaciji, biti masovnije nego prethodnih godina.

– Mnogo bolji odziv smo imali od pčelarskih udruženja iz Bača, B. Palanke, B. Monoštora, Sombora, nego iz Karavukova i Bogojeva, koji su nam ovde najbliži. Moram da istaknem i dobru saradnju koju imamo sa udruženjem iz Apatina, koje je možda i najbolje udruženje u celom Savezu pčelarskih organizacija Srbije. Oni bi nam možda bili i putokaz kako treba raditi u jednom udruženju – istakao je Lepojić.

Na Skupštini Pčelarskog društva „Suncokret“ iz Odžaka dosadašnji predsednik Zdravko Vojnović je podneo izveštaj o radu društva u protekloj godini. On je, pored ostalih aktivnosti društva, naveo nabavku kompjuterske opreme, posetu Beogradskom sajmu meda, saradnju sa nizom pčelarskih društava iz Srbije i inostranstva i organizaciju 6. međunarodnog festivala meda u Odžacima.

Categories: