DVD Bogojevo održalo godišnju skupštinu

Godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bogojevo koja je održana juče imala je izborni karakter i na njoj je izabrano novo Predsedništvo kome će mandat trajati naredne četiri godine. Predsedništvo broji 17 članova, a dosadašnji predsednik DVD Bogojevo Edvin Bereš dobio je poverenje za još jedan mandat na toj funkciji. Za potpredsednika je izabran Čongor Peić, za komandira Antun Tamaško, a za zamenika komandira Danijel Molnar. I dosadašnji članovi Nadzornog odbora su dobili poverenje za novi četvorogodišnji mandat.

Edvin Bereš ponovo izabran za predsednika DVD Bogojevo
Na skupštini je usvojen Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj za 2011. godinu, kao i Plan rada i Finansijski plan za ovu godinu. Takođe, doneta je i Odluka o obrazovanju vatrogasne jedinice DVD Bogojevo. Komandir Vatrogasne jedinice biće Antun Tamaško, vatrogasni podoficir prve klase.

Govoreći o planovima za 2012. godinu predsednik DVD Bogojevo Edvin Bereš je istakao da će u posetu tom društvu u avgustu doći delegacija „Operacije Florian“ iz Mančestera. Predstavnik ove neprofitne, dobrovoljne organizacije koja pruža pomoć vatrogasnim i spasilačkim jedinicama u zemljama u razvoju kroz nabavku opreme ili organizovanje obuka u cilju podizanja kapaciteta tih jedinica, pre nekoliko dana je posetio Bogojevo i Odžake. Tom prilikom su, po rečima Bereša, precizirani detalji posete delegacije “Operacije Florian” Bogojevu.

– Sa kolegama iz „Operacije Florian“ imamo saradnju već nekoliko godina. U avgustu mesecu oni dolaze kod nas, tu će boraviti dve do tri nedelje i tom prilikom će nam dovesti jedno vatrogasno vozilo sa opremom, vredno više desetina hiljada evra. Ako su oni iskazali spremnost i volju da iz Mančestera dovezu vozilo nama u Bogojevo, za našu malu sredinu, onda ih i mi možemo lepo ugostiti i biti im dobri domaćini – rekao je Bereš.

Godišnjoj skupštini DVD Bogojevo su kao gosti prisustvovali predsednik i sekretar Opštinskog vatrogasnog saveza Dalibor Pavlović i Boro Boban, komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Odžaka Goran Đorđević i predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Dalja, Svilojeva, Doroslova i Bačkog Brestovca.

DVD Bogojevo je osnovano 1925. godine tako da je ova godišnja skupština bila 87. po redu. Ovo društvo je jedno od najstarijih i sa 126 članova jedno od najbrojnijih vatrogasnih društava u odžačkoj opštini.

Categories: