Podsticaj razvoju turizma

Turistička organizacija opštine Odžaci aplicirala je na Konkurs za dotacije nevladinim organizacijama i ostalim neprofitnim institucijama za razvoj turizma u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2012. godini koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu. Konkurs je raspisan u cilju unapređenja konkurentnosti vojvođanske turističke ponude na domaćem i inostranom tržištu i podrške sektoru turizma, a opštinska Turistička organizacija konkurisala je sa projektom za drugu fazu uređenja Bogojevačkog rita.

Pokrajinski sekretarijat za privredu sufinansiraće projekte razvoja turizma sa ukupnim iznosom od 18.200.000 dinara koji je planiran pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za ovu godinu.

Pravo učešća na Konkursu imaju registrovane nevladine organizacije i ostale neprofitne institucije sa sedištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine za sufinansiranje projekata za razvoj turizma, organizovanja turističkih manifestacija, nabavku opreme i investiciona ulaganja u turističku infrastrukturu na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Na Konkurs se ne mogu prijavljivati direktni i indirektni budžetski korisnici.

Prijave se podnose do 16. marta Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, isključivo na konkursnim obrascima Sekretarijata, a odluka o dodeli dotacija biće doneta u roku od deset dana od dana zaključenja konkursa.

Categories: