Dečji svet je čaroban i lep

Proslava Dana OŠ “Branko Radičević” u Odžacima bila je u znaku obeležavanja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pesnika čije ime škola sa ponosom nosi.

Kako je cela ova godina posvećena sećanju na Branka Radičevića, tako su nas i učenici OŠ “Branko Radičević” podsetili na veličinu lika i dela jednog od najznamenitijih predstavnika srpskog romantizma.

Pod motom “Moj svet čaroban i lep” predstavili su se učenici svojom pesmom, igrom, glumom… Nagrađeni su đaci koji su u prethodnoj školskoj godini postigli izuzetne rezultate na takmičenjima, kao i nastavnici koji su svojim radom doprineli promociji škole.

– Dragi učenici, ovom prilikom želim da istaknem zadovoljstvo i sreću za sve uspehe koje ste postigli na raznim takmičenjima tokom prošle školske godine. Hvala vam za trud i rad koji ste uložili, zajedno sa svojim nastavnicima i predstavljali našu školu u najboljem svetlu. Poštovani roditelji, hvala i vama na saradnji, nesebičnoj podršci i razumevanju. Uz vas je sve mnogo lepše i lakše. Neka nam naredne godine budu još uspešnije. I ja se istinski trudim, kao direktor škole, da obezbedim što bolje uslove za vaš rad i napredak. Tako će biti i ubuduće. Zajedno, uz podršku lokalne samouprave. Zahvaljujući ljudima koji vode našu opštinu i saradnji koju imamo, na početku prvog polugodišta u našoj školi završena je gasna kotlarnica u potpunosti – rekla je u obraćanju direktorka Danijela Ćulibrk.

Na kraju šta se bolje može poželeti učenicima od poruke koja nas je dočekala u ulaznom holu škole: “Škola po meri svakog đaka, ni suviše teška ni suviše laka”.

Categories: