Srednje škole pozvane u novi ciklus kviza Koliko se poznajemo

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice uputio je poziv srednjim školama sa teritorije AP Vojvodine za učešće u šesnaestom ciklusu kviza iz kulture i istorije nacionalnih zajednica Vojvodine “Koliko se poznajemo”.

Održavanje kviz takmičenja je planirano tokom maja, a škole bi svoje učešće trebalo da potvrde najkasnije do 12. marta.

Takmičenja će biti realizovana u formi regionalnih kvalifikacionih takmičenja, polufinalnih takmičenja i finalnog takmičenja, na kojima će učestvovati ekipe sastavljene od učenika srednjih škola sa teritorije Vojvodine.

Prema propozicijama, takmiče se ekipe formirane od učenika iste škole. Svaka ekipa će imati četiri člana i profesora – vođu ekipe. Ekipe će se sastojati od tri aktivna takmičara i rezervnog takmičara. Tokom takmičenja biće dozvoljen neograničen broj zamena aktivnog učesnika rezervnim, s tim da se izmena ne može vršiti tokom trajanja jedne takmičarske igre.

U pozivu se napominje da će se zbog ograničenog broja ekipa-učesnika u šesnaestom ciklusu prioritet učešća u takmičenjima utvrditi po redosledu prijavljivanja tj. potvrde učešća ekipa na takmičenjima.

Učenici koji su se takmičili u nekom od prethodnih ciklusa kviza nemaju pravo učešća u šesnaestom ciklusu takmičenja.

Kviz takmičenje se realizuje u okviru projekta Pokrajinske vlade “Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini”.

Categories: