Konkurs za očuvanje i negovanje multikulturalnosti i međunacionalne tolerancije u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice opredelio je ukupno 14 miliona dinara za programe i projekte očuvanja i negovanja multikulturalnosti i međunacionalne tolerancije u AP Vojvodini. Rok za podnošenje prijava je 23. februar.

Kako je navedeno u konkursu, naročito će biti podržani programi i projekti udruženja, fondova i fondacija koji su usmereni na očuvanje i negovanje jezika, narodnih običaja i starih zanata, zaštitu i prezentaciju folklornog nasleđa, stvaranje uslova za razvoj kulture, nauke i umetnosti, negovanje i podsticanje narodnog stvaralaštva, predstavljanje kulturnih dobara od izuzetnog značaja.

Takođe, podrška je namenjena za književno, dramsko, scensko, muzičko i likovno stvaralaštvo, memorijale, festivale, jubilarne manifestacije, umetničke kolonije, kampove, konferencije, turnire, skupove i slično, kojima se neguju tolerancija i prava nacionalnih manjina-nacionalnih zajednica.

Zatim za negovanje i razvoj amaterizma, gostovanja ansambala, saradnju s matičnim zemljama, projekte koji se odnose na razvijanje, očuvanje i negovanje duha međunacionalne tolerancije kod mladih, unapređenje produkcije i produkciju televizijskog i radijskog programa, internet prezentacija, drugih oblika elektronskih prezentacija, štampanih propagandnih aktivnosti, aktivnosti u štampanim medijima i drugih oblika medijskih aktivnosti.

Sekretarijat finansira isključivo aktivnosti koje se realizuju od dana raspisivanja konkursa do kraja tekuće godine.

Više detalja može se videti na sajtu www.puma.vojvodina.gov.rs.

Categories: