U Odžacima će se plivati za časni krst koji je donet iz Jerusalima

Prijavljeno je oko 70 učesnika za Bogojavljensko plivanje u Odžacima. Tradicionalna manifestacija se organizuje sedmu godinu, a i ovaj put imaće humanitarni karakter.

Prijave traju još danas, a za časni krst plivaće se sutra, na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje. Početak je u 12 sati na kanalu DTD kod vikend naselja u Odžacima. Učesnici će pre toga prisustvovati liturgiji u Hramu spaljivanja moštiju Svetog Save.

– I ove godine časni krst nam dolazi iz Jerusalima pravo u Odžake. Osveštan je na Hristovom grobu. Veliku zahvalnost dugujemo dragoj porodici Stojčić koja nas svake godine iznenadi ovim prelepim poklonom – kaže organizator Marko Ignjatović iz Sportskog udruženja “Plavi delfin”.

U sklopu manifestacije “Bogojavljensko plivanje za Časni krst” u Odžacima, prikupljaće se novčana pomoć za socijalno ugrožene porodice na Kosovu i Metohiji. Kutija za donacije humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” nalaziće se kod mesta sa koga kreću plivači za časni krst.

Takođe će u saradnji sa Humanitarnim udruženjem građana “Odžaci” biti postavljena kutija za Nikolu Novovića, koji boluje od multiple skleroze.

Događaj će svojim glasovima uveličati “Srbski pravoslavni pojci”.

Categories: