Jesen Karavukova u Vranju

Izložbu otvorio gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić
Izložba fotografija pod nazivom „Jesen Karavukova u Vranju“ koja je nedavno otvorena u tom gradu izazvala je veliko interesovanje tamošnje javnosti, a i lokalni mediji u Vranju su otvaranju ove izložbe posvetili značajnu pažnju. Izložbu su organizovali Foto-kino klub „Rada Krstić“ iz Sombora, PSS Sombor, ZZ „Agrodunav“ iz Karavukova i OŠ „Bora Stanković“ iz tog mesta. Pokrovitelji su grad Vranje i OŠ „Vuk Karadžić“ iz Vranja u čijem holu je izložba i postavljena. Ova škola nije slučajno izabrana za domaćina izložbe budući da se radi o školi koja je zbratimljena sa OŠ „Bora Stanković“ u Karavukovu.

– Saradnja naše dve škole traje već pet godina. Kada nam se direktor osnovne škole iz Karavukova Vlada Stančić javio i rekao da im je potreban adekvatan galerijski prostor za ovu izložbu mi smo se ponudili da ustupimo naš prostor koji je izvanredan za takve prilike. Otvaranje izložbe je bilo vrlo posećeno, a i narednih dana su deca iz naše i drugih škola dolazila da vide ovu izložbu. Radi se o zaista lepoj postavci, sama izložba je podignuta na jedan viši nivo. Izložbu je otvorio gradonačelnik Vranja, a ceo događaj je snimalo 4-5 televijskih stanica – rekao je za Radio Odžake Dušan Stevanović, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ iz Vranja.

Osim gradonačelnika Vranja Miroljuba Stojčića otvaranju izložbe „Jesen Karavukova u Vranju“, koja će u tom gradu biti otvorena mesec dana, prisustvovao je i zamenik predsednika opštine Odžaci dr Đorđe Bogdanović, direktor OŠ „Bora Stanković“ Vladimir Stančić i direktor ZZ „Agrodunav“ Stevan Stanojković koji je školi domaćinu uručio prigodan poklon – video bim, laptop računar i projekciono platno.

Postavka od 50 fotografija velikog formata, originalnog naziva „Jesen u Karavukovu“, nastala je tokom dvodnevne kolonije koja je održana u jesen 2010. godine, gde je 11 autora okom fotoaparata zabeležilo lepote područja u okolini Karavukova. Izložba je pre Vranja bila postavljena u Karavukovu i Odžacima.

Categories: