Nedeljković i Petković se sele u komšiluk

Fudbalski klub Budućnost iz Paraga je kao zimske akvizicije predstavio dvojicu dosadašnjih igrača Radničkog 1918 iz Ratkova.

Marko Nedeljković i Nenad Petković su bili standardni prvotimci ratkovačkog Radničkog, a u nastavku sezone braniće boje kluba iz komšiluka i tako povećati koloniju fudbalera iz opštine Odžaci u Paragama.

Sastav iz Paraga je osvojio jesenju titulu u Područnoj ligi Sombor i dok su fudbaleri na odmoru od treninga i utakmica, uprava kluba ubrzano razmišlja o dovođenju pojačanja za prolećni deo prvenstva i čini se već radi odličan posao, jer je pre dvojca iz Ratkova angažovan Srđan Vuković iz somborskog Radničkog. Kako je reč o iskusnim igračima, očekuje se da se oni lako i brzo uklope u crveno-beli tim.

Proleće će dati odgovor i na pitanje koliko će se rastanak sa dvojicom bitnih igrača i njihov prelazak u tabor velikog rivala odraziti na rezultate Radničkog 1918 iz Ratkova i njegove ambicije koje su bile vezane za povratak u Vojvođansku ligu.

Ratkovčani su prvi deo prvenstva završili na četvrtom mestu i ozbiljan su kandidat za najviši plasman, ali se čini da je pored osetno pojačane Budućnosti, kao i konkurencije u vidu odličnih ekipa iz Kulpina i Gložana, borba za drugo mesto i baraž za njih ipak realniji ishod nastavka sezone.

Categories: