Ratkovčani iščupali bod protiv Poleta, remijem završen i derbi u Bačkom Brestovcu

Vodeći timovi Područne fudbalske lige Sombor remizirali su u proteklom kolu, tako da je razlika između prvoplasirane Budućnosti iz Paraga i najbližeg pratioca Radničkog 1918 iz Ratkova ostala jedan bod, tri kola pre kraja jesenjeg dela sezone.

Radnički 1918 je dočekao opštinskog rivala Poleta iz Karavukova, a utakmica je završena rezultatom 1:1. Domaćin je iščupao bod golom Marka Nedeljkovića u 89. minutu iz kaznenog udarca. Strelac vodećeg pogotka za Polet bio je Aleksandar Stošić u 51. minutu.

Puno posla na ovom meču imao je glavni sudija Nikola Radun iz Bačke Palanke, koji je dodelio čak 12 žutih kartona, od čega devet gostujućim fudbalerima, a pre izjednačujućeg gola isključen je Radovan Veselinović zbog druge opomene.

U prvom delu igre domaći igrači su bili bolji i stvarali su prilike, ali je golman Mihajlo Spasić bio nesavladiv. U finišu prvog poluvremena odbranio je i penal Nenadu Petkoviću.

Na početku drugog dela Polet je bio taj koji je imao inicijativu iz koje se izrodio i vodeći pogodak, strelac Aleksandar Stošić je imao “pomoć” jednog domaćeg igrača od koga se lopta odbila u gol.

Posle primljenog gola fudbaleri Radničkog su krenuli sa borbenijom igrom, ređale su se prilike Nedeljkovića, Vlajića i Panića, ali je golman Spasića uspeo da sačuva svoju mrežu.

Imali su i gosti šanse da preko Milana Stošića i Radovana Milenkovića povećaju prednost. Kazna je usledila na drugoj strani kada je Veselinović skrivio penal, a Nedeljković bio siguran realizator za konačnih 1:1.

Golman Poleta Spasić je u nekoliko navrata dobro intervenisao tokom osam minuta sudijske nadoknade i tako omogućio svojoj ekipa da sačuva bod.

Radnički 1918 – Polet 1:1 (0:0)

Radnički 1918: Ignjatović, Milunović, Petković, Panić, Gugleta, Đokić, Kardinal, Vlajić, Ćeran, Dakić, Novaković. Igrali su još: Stojanović, Nedeljković, Filipović, Trifunović i Prelić.

Polet: M. Spasić, Aleksić, Stanković, I. Spasić, N. Milenković, Stamenković, R. Milenković, M. Stošić, A. Stošić, Gostović, Gojić. Igrali su još: Veselinović, Doroslovac i Malinović.

Derbi kola bio je duel u Bačkom Brestovcu gde je BSK ugostio Budućnost iz Paraga. Domaćin je dva puta vodio, a gosti su dva puta uspevali da poravnaju rezultat, tako da je podela bodova negde i realna slika svega viđenog na terenu.

Posle miroljubivog prvog dela u kome su Brestovčani imali više loptu u nogama, drugo poluvreme otvoreno je baš onako kako su se nadali domaći navijači, golom Živka Ćurčije u 49. minutu. Međutim, radost domaćina nije dugo trajala jer je posle samo dva minuta izjednačio rezervista Jovan Stojković.

Tek što je lopta krenula sa centra, a ponovo se zatresla mreža golmana Budućnosti Borisa Ivanovića.

Dejan Beljanski je doneo novu prednost svom timu u 52. minutu, da bi konačan rezultat 2:2 postavio Miloš Dražić u 67. minutu.

BSK – Budućnost (P) 2:2 (0:0)

BSK: Lagundžin, Stanić, Beljanski, Božić, Milošević, Radaković, Stanković, Ćurčija, Korać, Plavšić, Medić. Igrali su još: Divjak, Stojsavljević i Zelenović.

Budućnost (P): Ivanović, Radaković, Baćanov, S. Jelić, Kulić, N. Jelić, Dražić, Gajdobranski, Živić, Trivunović, Jandrić. Igrali su još: Stojković, Stokić i Pajkanović.

Rezultati ostalih susreta 12. kola: ŽAK – Kulpin 0:4, Lipar – Budućnost (G) 2:4, Krila Krajine – Kula 4:1, Soko – ČSK Pivara 1:2, Crvenka – Borac 46 0:1, Budućnost (M) – Rusin 3:2.

Naredno kolo donosi novi opštinski derbi Polet – BSK, dok Ratkovčani idu na teško gostovanje u Gložan.

Categories: