Karakaš izašao kao pobednik u prvom opštinskom derbiju u sezoni

Prvi opštinski derbi u sezoni u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor pripao je fudbalerima Radničkog 1918 iz Ratkova koji su kao domaćini savladali BSK iz Bačkog Brestovca rezultatom 2:1. Bio je ovo i okršaj dvojice trenera i sportskih rivala, Vlade Karakaša i Živote Gavrilovića.

Vlado Karakaš i Života Gavrilović
Ratkovčani žele da se ekspresno vrate u Vojvođansku ligu i sa tim ciljem doveli su novog trenera, Vladu Karakaša iz Čelareva, koji ima iskustvo rada i u stručnim štabovima superligaških timova.

Na klupi jednog od najozbiljnijih pretendenata za titulu, provereni stručnjak je startovao sa dve pobede na domaćem terenu. Radnički je u prvom kolu deklasirao ŽAK sa 7:0, a zatim je znatno teže došao do trijumfa protiv odlične ekipe iz Bačkog Brestovca, koja je pokazala da će biti neugodan protivnik za sve rivale u ligi.

– Najbitnija su tri boda, mada utakmica nije bila na našem nivou na kom smo odigrali u prvom kolu, svakako zahvaljujući i protivniku koji je bio dosta dobar, ali u principu možemo biti zadovoljni. Propustili smo neke naše šanse da utakmicu dobijemo i ubedljivijim rezultatom, ali isto tako i naši rivali su imali par povoljnih situacija. Mislim da je bila dobra utakmica, interesantna za gledanje, mi se sada okrećemo narednom protivniku, trebalo bi neke stvari još da popravimo, ali sigurno da ima prostora da igra bude još bolja – izjavio je Karakaš nakon dobijenog meča.

Karakaš je uspeo da u kratkom roku sačini čvrst i zategnut sastav, koji zna da odigra tvrdo i na rezultat, a prema opštoj oceni Ratkovčani imaju igrački jaču ekipu nego prošle sezone kada su ispali iz društva vojvođanskih ligaša.

Tokom leta promena se desila i klupi BSK-a iz Bačkog Brestovca. Povratnike u područni rang preuzeo je Života Gavrilović iz Apatina. Brestovčani pre početka sezone nisu bili u najužem krugu kandidata za najviši plasman, a i sam trener Gavrilović je istakao da će cilj njegovog tima biti sredina tabele.

– Prvo čestitao bih ekipi Radničkog iz Ratkova na pobedi, kazaću ipak zasluženoj, ali i da smo mi osvojili bod ili čak pobedili, ne bi bilo nezasluženo. Mislim da je utakmica prevazišla ovaj rang takmičenja, Radnički je po meni jedan od glavnih favorita za prvo mesto i ja im želim to u svakom slučaju. Naš cilj je da budemo stabilni ligaš, odnosno da ne strepimo za opstanak. Posle nekoliko sezona BSK se vratio u ovu ligu gde mu i pripada mesto po nekoj tradiciji i nadamo se da ćemo stabilizovati ekipu, dobro radimo, klub je dobro organizovan, nadamo se da ćemo igrati dobar fudbal, a mislim da smo to i pokazali u meču protiv Radničkog – kazao je Gavrilović.

Iskusni trener je u Bački Brestovac došao nakon sezone provedene u Stanišiću i već u uvodnoj rundi protiv Lipara njegov novi tim je osvojio značajne bodove (2:0).

U sledećem kolu PFL Sombor, BSK u Bačkom Brestovcu dočekuje somborski ŽAK, dok se u Bačkoj Palanci sastaju Krila Krajine i Radnički 1918 iz Ratkova.

Categories: