Školi u Bačkom Gračacu sredstva za investiciono održavanje dela objekta

Osnovnoj školi “Marko Orešković” iz Bačkog Gračaca na pokrajinskom konkursu dodeljeno je 2.490.000 dinara za finansiranje investicionog održavanja dela objekta – arhive, trpezarije i sanitarnog čvora na spratu.

Pokrajinska vlada
Ugovori po osnovu dva konkursa u oblasti obrazovanja potpisani su u sredu u Pokrajinskoj vladi. I ove godine Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice je izdvojio znatna sredstva za investiciono održavanje objekata obrazovno-vaspitnih ustanova, kao i za izradu tehničke dokumentacije.

Ukupno 180 miliona dinara je opredeljeno za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono i tekuće održavanje objekata ustanova osnovnog, srednjeg obrazovanja i vaspitanja, učeničkog standarda i predškolskih ustanova. Pored toga, izdvojeno je i približno 30 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije za potrebe ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja na teritoriji AP Vojvodine.

Pokrajinski sekretar Žolt Sakalaš je prilikom potpisivanja ugovora istakao da će podrška Pokrajinske vlade biti dosledna, kako bi predškolci i učenici osnovnih i srednjih škola u Vojvodini imali najbolje moguće uslove za školovanje, a korisnike sredstava je zamolio da se radovi realizuju u što kraćem roku.

Categories: