Podrška razvoju i afirmaciji sporta u opštini Odžaci

Pokrajinska vlada finansijski je podržala četiri projekta kojima se doprinosi razvoju i afirmaciji sporta u opštini Odžaci.

Pokrajinska vlada
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ukupno 344 ugovora i rešenja za projekte odobrene na tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, vredne ukupno 103,6 miliona dinara.

Mirović je tom prilikom istakao da će veća ulaganja stvoriti bolje uslove za decu i omladinu kako bi se usmerili ka sportu, razvijajući svoju ličnost na pravi način.

– Vojvodina je poznata po tome što je minulih decenija iznedrila najpoznatije sportiste i klubove koji su proslavili našu zemlju i ponosimo se time. Verujem da ćemo uz finansijsku pomoć koja je veća nego ranijih godina zajednički stvoriti uslove za razvoj budućih šampiona u brojnim sportovima, ne samo na domaćoj već i na međunarodnoj sportskoj sceni – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade nakon dodele ugovora.

Među podržanim manifestacijama je “Udicom protiv droge” u Karavukovu, koja će ove godine biti održana trinaesti put sa ciljem promocije sportskog ribolova i zdravih stilova života. Klub sportskih ribolovaca “Dunav Karavukovo” je za tu namenu dobio 200.000 dinara.

Sredstva na pokrajinskom konkursu je dobio i Fudbalski klub “Tekstilac” iz Odžaka kome je dodeljeno 250.000 dinara za nabavku semafora.

Sportskom udruženju “Nišan 250” iz Odžaka je za nabavku oružja i ostale opreme za streljaštvo opredeljeno takođe 250.000 dinara, a Ženskom rukometnom klubu “Deronje” 200.000 dinara za opremanje sportskom opremom.

Categories: