Likovna radionica organizacije invalida rada

Opštinska organizacija invalida rada Odžaci okuplja umetnike na tradicionalnim likovnim radionicama i koloniji koja se održava jednom godišnje.

Na radionici organizovanoj uoči prvomajskih praznika, učešće su uzeli slikari Radmila Đurić, Šandor Gogoljak i Miodrag Ivanović Mikica.

– Imamo otprilike tri do četiri manje likovne radionice i jednu veliku koloniju koja će biti krajem avgusta održana u našoj opštini. Kolonija će kako očekujemo imati jedan zavidan nivo, sa umetnicima iz cele Vojvodine – rekao nam je Dušan Dakić, predsednik Opštinske organizacije invalida rada.

Najveći broj učesnika redovno se odaziva na ova umetnička okupljanja koja obeležavaju lepo druženje ljudi istih interesovanja i razmena kreativne energije.

– Prvo želim da se zahvalim organizatoru i da kažem da sam jako srećan zbog poziva koji su mi uputili. Poznato je da se ja inače najviše bavim stripom, ali na ovakvim skupovima pretežno idem na pejzaže, zato što je pejzaž tražen i omiljen svima, i to radim u svom rukopisu – ispričao je slikar Miodrag Ivanović.

Umetničke radionice Opštinska organizacija invalida rada organizuje u okviru svojih redovnih programskih aktivnosti, uz finansijsku podršku Saveza invalida rada Vojvodine, sa ciljem da se invalidi rada više uključe u zajednicu i da se podstakne njihova kreativnost.

Slikari učesnici likovnih radionica i kolonije za sobom ostavljaju vredna umetnička dela koja ostaju u fundusu Opštinske organizacije invalida rada Odžaci i dodeljuju se zaslužnim članovima povodom godišnje skupštine organizacije.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja inicijator je kampanje “Srbija bez barijera”, čiji je cilj unapređenje i promovisanje prava i mogućnosti osoba sa invaliditetom, čemu su u velikoj meri i posvećene likovne radionice i kolonija u Odžacima.

Categories: