Svečanost za pamćenje!

Sportsko poslovni centar Odžaci bio je 17 dana poprište utakmica odigranih u okviru jubilarnog petog Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu. Na ovoj sportskoj manifestaciji koja je zaokupljala pažnju ljubitelja fudbala ukupno je učestvovalo 45 ekipa, što je nešto manje u odnosu na godinu dana pre toga. Ekipa iz odžačke opštine je bilo manje nego što se očekivalo, ali organizatore može radovati podatak da je ove godine na turniru učestvovalo dosta ekipa sa strane. To je i prava preporuka za njih, koji su tokom proteklih godina uverili igrače sa strane da je ovo turnir u kome domaće ekipe – nisu privilegovane! Sigurno je jedna takva orijentacija domaćina bila i osnovni razlog što je i ove godine bilo sastava iz Bačke Palanke, Obrovca, Bača, Vrbasa, Kule, Crvenke, Kruščića, Sombora i Stanišića.

Za 17 takmičarskih dana odigrane su ukupno 124 utakmice, u kojima se u većini video kvalitetan fudbal. Po proceni organizatora, turnir je pratilo oko 7.500 gledalaca, što je nešto manje od očekivanog. Treba istaći i činjenicu da je turnir zvanično otvorio Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, koji se tog prvog dana turnira našao u Odžacima gde je održana sednica IO FS Vojvodine.

U konkurenciji seniora učestvovalo je 16 ekipa, a najbolji su bili igrači Stanišića koji su u finalu savladali ekipu Klub iz Sombora sa 2:1. Prvo poluvreme je proteklo u izjednačenoj igri u kojoj nije bilo pogodaka. U nastavku susreta nekadašnji igrač Tekstilca Kenić postigao je efektan pogodak, da bi ubrzo Ševarac udvostručio prednost Stanišićana na 2:0. Sigurnom igrom kapiten pobedničke ekipe Damir Vuković i saigrači su sačuvali vođstvo, iako su njihovi rivali golom Majora uspeli da smanje rezultat na 2:1. Posle svega viđenog, može se reći da je titula prvaka zasluženo pripala Stanišićanima, koji redovno učestvuju na turniru u Odžacima. U borbi za treće mesto, ekipa Browel viljuškari pobedila je DJ Emmporio sa 6:0.

– Bio je ovo duel u kome smo mi više pokazali i na kraju zasluženo stigli do još jedne titule. Pobedili smo ih i u predtakmičenju – tako da valjda nema dileme kod nikoga da smo i ovog puta bili najbolji- rekao je kapiten Vuković.

Za  najboljeg igrača turnira proglašen je Miroslav Paunović, najuspešniji golman je Milan Martić, dok je Milan Krznar bio najefikasniji strelac sa pet pogodaka, a golovi su računati tek od četvrtfinalnih utakmica. Pobedničkoj ekipi je pored pehara pripala i novčana nagrada u iznosu od 200.000 dinara, njihovi protivnici u finalu su dobili upola manji iznos, dok je trećeplasiranom timu pripalo 50.000 dinara.

U kategoriji veterana učestvovalo je 12 ekipa, a najbolji je bio sastav Toti-Pirlo na talasima Radio Odžaka. Oni su u finalu deklasirali ekipu Vožd iz Obrovca sa 5:1. U borbi za treće mesto igrači KND-a iz Karavukova savladali su Tvrđavu iz Kule sa 3:2. Za najboljeg veterana proglašen je Goran Borović, dok je najbolji golman Stevan Leković (obojica iz pobedničke ekipe).

U konkurenciji kadeta najbolja je bila ekipa Poleta iz Karavukova koja je u finalu savladala tim Netvork kompjuters sa 3:1. Za najboljeg igrača proglašen je Dušan Mačak.

U pionirskoj konkurenciji najbolje su bile dve ekipe Tekstilca, igrači rođeni 1999. i 2002. godine, a komisija je priznanja za najbolje fudbalere u ovoj kategoriji dodelila Milošu Grubišiću i Milanu Vargi.

– Učinili smo maksimalne napore da organizujemo ovaj jubilarni turnir. Po onome što smo čuli od samih učesnika, oni su bili vrlo zadovoljni organizacijom i svim ostalim što je pratilo ovaj sportski događaj. Žao nam je što nije bilo više publike i ekipa iz naše opštine, što bi turnir učinilo još zanimljivijim i boljim. Napravićemo detaljnu analizu ove značajne sportske manifestacije, kako bi je narednih godina učinili još sadržajnijom – rekao je za Radio Odžake Goran Đukić, jedan od neposrednih organizatora ove fudbalske revije.

Turnir su uspešno organizovali radnici Sportsko poslovnog centra. U tome su imali maksimalnu pomoć OFS Odžaci i Opštinskog udruženja sudija, čiji su članovi sudili sve mečeve. Iza ove manifestacije je i ovog puta u dobroj meri finansijski stala lokalna samouprava.

Categories: