Vuković debitovao porazom na klupi Radničkog iz Ratkova

Treća promena trenera u sezoni u vojvođanskom fudbalskom ligašu Radničkom 1918 dogodila se uoči važnog prvenstvenog meča protiv Bajše, koji je sastav iz Ratkova izgubio rezultatom 0:1.

Dosadašnji šef struke Marko Đorović podneo je neopozivu ostavku nakon ubedljivog poraza u prošlom kolu od Vojvodine u Bačkom Gradištu (0:5). Đorović je došao u zimskoj pauzi i tokom kratkog boravka na klupi Ratkovčana zabeležio je jednu pobedu i nakon toga četiri vezana poraza.

Uprava Radničkog je na upražnjeno mesto dovela Damira Vukovića, koordinatora omladinske škole Radničkog 1912 iz Sombora, a mladi stručnjak iz Srpskog Miletića je debi na klupi imao protiv Bajše na domaćem terenu.

Nadmoćniju igru u prvom delu susreta gosti su krunisali u 33. minutu lepim pogotkom Batorija, koji je sa velike udaljenosti pogodio tačno ispod mesta gde se spajaju prečka i stativa. Domaći tim u prvom poluvremenu nije uspeo da stvori nijednu izgledniju priliku.

U nastavku su igrači Radničkog krenuli na sve ili ništa, opsedali su gol odličnog Damjanovića koji je u tri teške situacije izašao kao pobednik iz duela sa protivničkim napadačima. Priliku da svojoj ekipi donese bar bod u samom finišu meča propustio je najpre Nedeljković, a zatim i Stojanović, obojica su umesto mreže pogodila stativu.

Radnički 1918 – Bajša 0:1 (0:1)

Radnički 1918: Vučetić, Milunović, Aleksić, Agbaba, Petković, Ćeran, Gugleta, Đokić, Božičić, Nedeljković, Novaković. Igrali su još: Dakić, Crnjanski, Stojanović, Filipović, Radaković.

Bajša: Damjanović, Rahić, Varga, Morović, Lekai, Marjanović, Simović, Krivokapić, Vranješ, Batori, Vujošević. Igrao je još: Avdalović.

Radnički je petim uzastopnim porazom u prvenstvu sebi otežao borbu za opstanak. Vukovića i njegove igrače u sledećem kolu očekuje težak posao u Prigrevici, gde će pokušati da iznenade domaće Bratstvo 2019, vodeći tim lige.

Vojvođanska liga “Sever” 21. kolo rezultati: subota – OFK Mladost Apa – Bačka 1901 1:0, Krila Krajine – Vojvodina 1:2, Radnički 1918 – Bajša 0:1; nedelja – Mladost (BP) – Sloga 1:1, Preporod – Bratstvo 2019 0:2, Radnički 1905 – OFK Vrbas 1:2, Hercegovac – Senta 3:2, Mladost (T) – Obilić 0:2.

Categories: