Dan škole u pesmi, igri i reči

Jedini i neponovljivi Miroslav Mika Antić, umetnik reči i sanjar, rođen je 14. marta. Na godišnjicu rođenja ovog večitog dečaka svoj dan proslavila je osnovna škola iz Odžaka koja nosi njegovo ime.

Đaci OŠ “Miroslav Antić” ime velikog pesnika izgovaraju sa ponosom i velikom zahvalnošću, jer im je podario bezvremena dela, kao što su to pre njih činile mnoge generacije učenika koje su prošle kroz tu obrazovnu ustanovu.

– Mnoge generacije učitelja, nastavnika i učenika prošle su kroz našu školu i kreirale nam uspešan put kojim danas idemo, ali su nam postavili zadatak da nam budućnost bude još uspešnija. Ostvariti ovaj zadatak nije lako, ali se trudimo i postižemo rezultate. Za uspeh naše škole treba zahvaliti učenicima koji svoja znanja žele da prošire aktivnim učestvovanjem u dodatnom radu i sekcijama, postižu zapažene rezultate na mnogobrojnim takmičenjima, nastavnicima koji se trude da nastavne sadržaje približe učenicima i svakako roditeljima bez čije podrške naš rad ne bi bio uspešan – kazala je Jelena Lopušina, direktorka OŠ “Miroslav Antić” Odžaci.

Na dan kada je u školi posebno svečano učenici su pokazali svoju kreativnost i talenat kroz glumu, pesmu, igru i lepo kazivanje, pod budnim okom pesnika koji ih je posmatrao sa pozornice gde su se prikazivali njegovi stihovi i citati.

Categories: