Tekstilac protiv Stanišića na proleće brani titulu

U polufinalu Kupa PFS Sombor igrači Tekstilca savladali su Bratstvo 2019 u Prigrevici posle velike drame rezultatom 3:2, pa će srpskoligaš braniti titulu osvojenu prošle sezone. Meč je obeležio i glavni sudija Petar Dražić iz Bačke Palanke koji je isključio dva igrača Tekstilca i dosudio tri penala.

Šormaz je u 27. minutu postigao svoj prvi gol na ovom meču i doneo prednost gostima, a Prigrevčani su izjednačili u završnici prvog dela preko Makara.

Tekstilac je uspeo da dođe do nove prednosti u 48. minutu iz penala, dosuđenog posle jedne za domaćine sporne situacije u njihovom kaznenom prostoru. Siguran sa bele tačke bio je već pomenuti Šormaz – 1:2.

Samo nekoliko minuta kasnije sudija Dražić je zbog prigovora pokazao drugi žuti karton Zulfiću iz Tekstilca koji je pre vremena morao u svlačionicu. Gostujući fudbaleri su negodovali smatrajući da je njihov saigrač prestrogo isključen, a najžustriji u raspravi sa arbitrom bio je Davidović koji je zbog nesportskog ponašanja dobio direktan crveni karton, pa je Tekstilac utakmicu nastavio sa dva igrača manje.

Bratstvo 2019 – Tekstilac 2:3 (1:1)

Bratstvo 2019: Ićitović, Perović, Vuković, Nikola Vemić, Makar, Štrbac, Rodić, Vejnović, Vukadinović, Stojaković, Krstić. Igrali su još: Mihajlo Vemić, Vlajić, Drvar i Šveljo.

Tekstilac: Brać, Ivanović, Vuković, Zulfić, Vlaisavljević, Jurić, Šormaz, Veselinović, Nikolić, Ignjatović, Jezdović. Igrali su još: Šiškov, Davidović, Juriša, Stanković i Šavija.

U nastavku su igrači Bratstva iskoristili brojčanu prednost na terenu da poravnaju rezultat. Makar se najbolje snašao pred golom Tekstilca u 69. minutu za 2:2, a iako oslabljeni gosti su uspeli da u 78. minutu dođu do pobedonosnog pogotka preko svog najboljeg strelca Šavije.

To nije bio kraj uzbuđenjima na ovom meču jer je u nadoknadi vremena arbitar pokazao još jednom na belu tačku. Stankovića je pogodila lopta u ruku u šesnaestercu Tekstilca, bio je to penal koji Vuković nije uspeo da pretvori u izjednačujući pogodak. Kapiten Prigrevčana je umesto mreže pogodio prečku.

Tekstilac će u finalu Kupa PFS Sombor igrati protiv Stanišića koji je bio bolji od Radničkog 1912 u Somboru minimalnim rezultatom. Finalni meč biće na programu na proleće, a domaćin će biti određen žrebom deset dana pre utakmice.

Rezultati polufinalnih utakmica:

Bratstvo 2019 – Tekstilac 2:3
Radnički 1912 – Stanišić 0:1

Categories: