Vanja i Milorad najbolji na opštinskom školskom prvenstvu u stonom tenisu

Opštinsko školsko prvenstvo u stonom tenisu održano je danas u OŠ “Branko Radičević” u Odžacima u organizaciji Sportskog saveza opštine Odžaci, Aktiva nastavnika i profesora fizičkog vaspitanja i škole domaćina.

Učestvovale su tri osnovne škole iz Odžaka, Srpskog Miletića i Deronja, pojedinačno i ekipno.

– Imali smo dve ekipe u muškoj i jednu u ženskoj konkurenciji. Svaka ekipa broji dva člana, plus jedna rezerva, tako da je ukupno bilo desetak dece koja su se takmičila i pojedinačno. Okružno takmičenje je takođe ovde kod nas u našoj školi, sledećeg utorka, 25. oktobra – kaže Nikola Pavlović iz Aktiva nastavnika i profesora fizičkog vaspitanja opštine Odžaci, koji radi u OŠ “Branko Radičević”.

Pojedinačno kod devojčica prvo mesto je osvojila Vanja Zlatanović iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću, drugo Kaća Ćirić iz OŠ “Branko Radičević” u Odžacima, a treće Anđela Toković, učenica osnovne škole iz Srpskog Miletića.

Kod dečaka pojedinačno je slavio Milorad Kalić iz OŠ “Vuk Karadžić” u Deronjama, drugo mesto je zauzeo Vukašin Starčević iz OŠ “Branko Radičević”, dok su treće mesto podelili Miloš Mašulović iz OŠ “Branko Radičević” i Strahinja Lazić iz OŠ “Vuk Karadžić”.

Ekipno kod devojčica OŠ “Kosta Stamenković” se kao jedina prijavljena direktno plasirala na okružno takmičenje.

Kod dečaka su prijavljene dve ekipe, prvo mesto je zauzela OŠ “Branko Radičević” (Miloš Mašulović, Vukašin Starčević), a drugo škola iz Deronja (Milorad Kalić, David Nikić).

Diplome je učesnicima uručila direktorka OŠ “Branko Radičević”, Danijela Ćulibrk.

Prvoplasirani takmičari predstavljaće opštinu Odžaci na okružnom prvenstvu. Pre okružnog u Odžacima bi početkom sledeće nedelje trebalo da bude održano i opštinsko takmičenje u stonom tenisu za učenike srednjih škola.

Categories: