Deca u Srpskom Miletiću dvadeseti put trčala za srećnije detinjstvo

Deca iz Srpskog Miletića bila su i ove godine deo tradicionalne humanitarno-rekreativne manifestacije “Trka za srećnije detinjstvo”, koju organizuje Crveni krst Odžaci.

Pod sloganom “Imamo cilj, dođi na start” trčali su i družili se učenici i učenice osnovne škole, a podrška su im bili nastavnici i roditelji, prepoznajući humanitarni karakter trke.

– Dvadeseta manifestacija po redu “Trka za srećnije detinjstvo” koju organizujemo ovde u Srpskom Miletiću sa OŠ “Kosta Stamenković”, na stadionu FK Zadrugar. Srećom i ove godine se pogodilo da nam vreme bude lepo i sunčano i da deca mogu lepo da provedu ovaj dan. Ono što je bitno da istaknemo je da ova akcija promoviše zdrav način života, solidarnost među ljudima i takmičarski duh. Crveni krst Odžaci je obezbedio osvežavajuće napitke za učesnike trke i takođe diplome za prva tri mesta u svih šesnaest kategorija – rekla nam je Ljiljana Mladenović, sekretar Crvenog krsta Odžaci.

“Trka za srećnije detinjstvo” je najmasovnija i najšire prihvaćena aktivnost Crvenog krsta. Organizatori poručuju da su pobednici sva deca koja su danas trčala za srećnije detinjstvo.

Škola u Srpskom Miletiću ima 158 učenika koji su masovnim učešćem u trci pokazali svoje opredeljenje ka zdravom načinu života, solidarnosti i humanosti.

Categories: