Na humanitarnom Dečjem vašaru poletarci prodavali produkte svog stvaralaštva

U Predškolskoj ustanovi “Poletarac” iz Odžaka svaki dan tokom Dečje nedelje posvećen je različitim aktivnostima, a jedno od tradicionalnih dešavanja je humanitarni Dečji vašar.

Na radionicama koje prethode Dečjem vašaru, poletarci zajedno sa vaspitačima izrađuju igračke, ukrase i druge predmete koje će izložiti na prodaju.

Dečji vašar biće održan u svim objektima Predškolske ustanove. Zabeležili smo kako je to danas izgledalo u vrtiću “Poletarac” i od pedagogice Bojane Kupusinac čuli nešto više o ovoj aktivnosti.

– U “Poletarcu” je naša zajednička vrednost solidarnost i humanost i to želimo da negujemo kod dece. Sva sredstva koja budu prikupljena biće uplaćena organizaciji NURDOR i onkološkom odeljenju Dečje bolnice u Novom Sadu. Dečji humanitarni vašar se odvija u svim mestima naše opštine, tokom cele nedelje, a dani su određeni u dogovoru sa vaspitačima i roditeljima. Deca izlažu i prodaju produkte svog stvaralaštva, znači igračke i druge ručno pravljenje predmete, kao i još neke materijale koje smo dobili od NURDOR-a – rekla nam je Kupusinac.

I tokom ove Dečje nedelje poletarci će učiti o svojim pravima, ali i da budu humani i saosećaju sa drugarima kojima je pomoć potrebna. Humanitarni vašar je idealna prilika da najmlađi pokažu kreativnost i tako pomognu deci oboleloj od raka.

Categories: