BSK, Zadrugar i Omladinac upisali pobede u uvodnom kolu

Tri od četiri tima iz opštine Odžaci u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Sombor 1. razred slavila su pobedu u uvodnom kolu novog prvenstva.

Penal.025
BSK iz Bačkog Brestovca je pobedio ekipu Alekse Šantića na njenom terenu rezultatom 3:2. Gosti su na poluvremenu imali gol viška. Domaćin je na startu drugog dela preokrenuo golovima Pajića i Babića. Ipak, to nije obeshrabrilo fudbalere iz Bačkog Brestovca koji su preko Medića i Agbabe stigli do celog “plena”.

BSK u sledećem kolu dočekuje Terekveš iz Svilojeva.

Aleksa Šantić – BSK 2:3 (0:1)

Aleksa Šantić: Drašković, M. Bibić, Branežac, S. Pejak, N. Tomić, M. Tomić, Milićević, D. Ćeklić, Babić, Miličić, Maričić. Igrali su još: Sjeran, U. Bibić i Pajić.

BSK: Lagundžić, Stojan Đurđević, Divjak, M. Božić, Radaković, Agbaba, Ćuk, Korać, D. Stanković, Medić, Beljanski. Igrali su još: Nikolić, N. Božić i Savo Đurđević.

Uzbudljivo je bilo i u Srpskom Miletiću gde je Terekveš na poluvremenu imao dva gola prednosti. To ekipi iz Svilojeva nije bilo dovoljno da dođe do prvih bodova, jer su domaćini u nastavku preokrenuli rezultat golovima Veselinovića, Tojića i Rančića i na kraju su slavili rezultatom 3:2.

Zadrugar narednu utakmicu igra sa Poletom u Sivcu.

Zadrugar – Terekveš 3:2 (0:2)

Zadrugar: S. Stojanović, Bečanović, Milenković, Pavlov, M. Vuković, Stevanović, Stanković, Veselinović, Macanović, Pjević, M. Stojanović. Igrali su još: Rančić, Tojić, Ivković.

Terekveš: Božić, Ljubović, Damjanović, Kaurin, Komadina, Vrančić, Repac, Relić, Radmanović, Rapaić, Bojić. Igrali su još: Gol i Rapaić.

Do prvih bodova u novom prvenstvu došli su i fudbaleri Omladinca iz Deronja koji su savladali Polet u Rastini rezultatom 2:1. Golove za goste postigli su Stanisavljević i Vračević.

Ekipa iz Deronja u sledećem kolu dočekuje Kulu.

Polet – Omladinac 1:2 (1:0)

Polet: Ogrizović, Anđelić, Matijević, Šarić, Bezbradica, Simić, Lisica, Trivunović, Čičovački, Tomić, Jović.

Omladinac: Marković, Lučar, Stanisavljević, Seljakov, Milić, Savin, Savić, Ognjenović, Ćirić, Pajić, Lazić. Igrali su još: Vračević, Anđelković, Dimić.

Meč Kule i OFK Odžaka je bio derbi prvog kola, imajući u vidu dešavanja od prošle sezone kada su se oba tima borila za vrh tabele pretposlednjeg fudbalskog ranga. U prvom duelu ovih timova u novoj sezoni bolja je bila ekipa Kule koja je slavila rezultatom 2:0 na domaćem terenu.

OFK na svojoj “Grbavici” narednog vikenda dočekuje Radnički iz Sombora.

Kula – OFK Odžaci 2:0 (0:0)

Kula: Radulović, Bodiš, Hrnjčar, Zlatić, Tapai, Civrić, Mitrić, Husak, Janjić, Davidović, Vojnović. Igrali su još: Stošić, Mihajlović, Pejčić, Stojčić, Babić.

OFK Odžaci: Orelj, Kanja, Kocić, Mitrović, S. Sekulić, M. Sekulić, Gostović, Milojević, Ilibašić, Stanković, Bogdanović. Igrali su još: Ilić, Ivanović, Ćerimović.

U ostalim utakmicama prvog kola postignuti su sledeći rezultati: Telečka – Omladinac (B) 1:4, Radnički – Mladost 1:2 i Dinamo 1923 – Polet (S) 4:3.

Categories: