Haris Džinović zatvorio manifestaciju Tambura u srcu Deronja

Selo Deronje poznato je po tamburašima, ali i krofnama, ovčijem paprikašu, salašima i gostoprimljivim domaćinima. Sve navedeno bilo je zastupljeno na drugoj manifestaciji “Tambura u srcu Deronja”, uz izložbu novih traktora, pena parti za najmlađe i koncert muzičke zvezde Harisa Džinovića.

U okviru ovogodišnje manifestacije organizovana je prva Fijakerijada na koju su došli vlasnici konja i zaprega iz Zrenjanina, Novog Bečeja, Crvenke, Doroslova, Stapara. Pehari najboljima podeljeni su u više kategorija.

Veliko interesovanje bilo je i za takmičenja u kuvanju ovčijeg paprikaša i pravljenju krofni.

Predveče su na bini zaigrali i zapevali folklorni ansambli, da bi atmosferu dodatno zagrejali tamburaši, sa kojima je i glavni gost manifestacije Haris Džinović više puta imao uspešnu muzičku saradnju.

Poznati pevač nas je podsetio na drugovanje koje je sa publikom u Deronjama imao pre devet godina, a isto tako je bilo i ovaj put u tamburaškoj prestonici gde je “kralj meraka” sa svojim pratećim bendom održao još jedan sjajan koncert. I po spuštanju zavese na glavni festivalski program dobra zabava je nastavljena pod šatorima gde su oni najizdržljiviji ostali do jutarnjih sati.

Pokrovitelj manifestacije “Tambura u srcu Deronja” bila je Opština Odžaci, a organizatori Turistička organizacija opštine Odžaci i Mesna zajednica Deronje.

Categories: