Druženje vikendaša na prvoj manifestaciji Kod Čika Bandike

Ljubav prema Dunavu i prirodi ono je što je zajedničko stanovnicima vikend naselja “Dunavska obala” u Bogojevu koji su zimus osnovali svoje udruženje i već su imali neke zajedničke aktivnosti, a jedna od njih je organizacija prve manifestacije “Kod Čika Bandike” koja je održana proteklog vikenda.

Vikendaši su imali druženje uz kuvanje paprikaša i pasulja, a kotlići su se ove prve godine krčkali više revijalno nego takmičarski.

Podeljene su zahvalnice svim učesnicima, a izabrane su najlepša, najveselija, najdeblja i ekipa sa najboljim stajlingom.

– Pre svega ovde smo se okupili da se članovi udruženja što bolje upoznaju, jer ovo je udruženje koje broji 140 vikendica. Ima nas dosta i cilj svega ovog je da se malo bolje upoznamo, da se družimo i ove godine smo imali revijalna takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša i pasulja, gde je ukupno bilo 18 ekipa. Nismo imali prvo, drugo i treće mesto, već smo hteli da postavimo temelj za sledeću godinu, kada želimo da napravimo pravo takmičenje sa mnogo više ljudi, sve kako bismo negovali sećanje na Čika Bandiku, zajedno sa ribolovačkim udruženjem “Som” iz Bogojeva – kaže Milan Stanković iz Udruženja vikendaša.

Pored Dunava stanovnici vikend naselja pronalaze mir kakav samo reka može da pruži, a opuštajući ritam života privlači sve veći broj ljudi.

– Želimo da ljudi iz opštine Odžaci prepoznaju značaj toga što imamo privilegiju da smo na obali reke Dunav. Zato pozivamo sve građane da nam se sledeće godine pridruže i budu učesnici ove naše manifestacije – zaključio je Stanković.

Za dobru atmosferu na druženju vikendaša bio je zadužen muzički dvojac Mirza i Kolja, da bi u istim pozitivnim ritmovima veče bilo nastavljeno uz sjajne muzičare i zabavljače iz benda “Banda drvena”.

Categories: