Koncertom Lapsus benda i velikim vatrometom završen prvi dan Crvenokose boginje

Počeli su “Dani Crvenokose boginje” u Odžacima i trajaće do nedelje.

U tri dana koliko će manifestacija trajati organizatori su pripremili raznovrstan sadržaj.

Manifestacija je otvorena u Muzejskoj jedinici simboličnom predajom replike statue Crvenokose boginje zamenici predsednika opštine i prezentacijom arheološkog i istorijsko-etnološkog materijala.

Najveći deo programa dešavaće se na i pored velike bine koja je postavljena na platou ispred Sportskog centra gde je u petak bilo zvanično otvaranje programa uz nastup benda “Novi talas”, koji čine učenici OŠ “Branko Radičević” iz Odžaka. Mali muzičari iz školskog benda su nas već navikli na odlične nastupe i ponovo su pobrali simpatije publike.

Decu su zatim zabavljali animatori, a mažoretkinje iz Apatina su lepotom, mladošću i uvežbanim plesom pokazale zašto plene pažnju gde god da se pojave.

Prvi dan manifestacije okrunjen je sjajnom žurkom koju je priredio “Lapsus bend” i velikim vatromet.

Program se nastavlja danas Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije koje se održavaju u parku “Šumice” od 10 sati, deca iz vrtića predstaviće se na velikoj bini od 11 sati, animatori ponovo preuzimaju plato od 12 sati, sledi pena parti koji će prirediti vatrogasci u 13 sati i prezentovati se najmlađima, a od 17 sati na bini će nastupati folklorni ansambli iz opštine Odžaci.

Koncert Dragane Mirković počinje u 21 sat.

Manifestacija “Dani Crvenokose boginje” je obnovljena pre četiri godine, kao svetkovina posvećena boginji plodnosti. Organizator je Turistička organizacija opštine Odžaci, pod pokroviteljstvom opštine Odžaci.

Categories: