Tekstilac pobednik Kupa PFS Sombor

U finalu Kupa na teritoriji PFS Sombor fudbaleri Tekstilca savladali su u Odžacima ekipu Radničkog 1912 iz Sombora posle boljeg izvođenja penala.

Obe ekipe su u ovaj meč ušle silno motivisane, a iako su uslovi za igru zbog kiše bili daleko od povoljnih, publika na Gradskom stadionu u Odžacima je imala priliku da posmatra odličnu takmičarsku utakmicu.

U prvom poluvremenu igrači dva tima su vodila bespoštednu borbu za svaku loptu, ali su mreže u tom periodu igre ostale netaknute.

Najlepši potez na utakmici, ujedno i prvi gol, viđen je u 58. minutu kada je ofanzivni bek Radničkog 1912 Dragan Dašić sa udaljenosti od preko trideset metara savladao domaćeg golmana – 0:1.

Slavlje gostujućih navijača nije dugo trajalo jer su fudbaleri Tekstilca došli do izjednačenja već u 61. minutu, kada je vešti i uporni Stefan Šavija iz blizine matirao Ćopića za 1:1.

Kako se utakmica bližila kraju i kiša je pojačavala ritam, ali i u takvim uslovima viđeno je nekoliko sjajnih prilika na obe strane, brzonogi Antunić je u tom periodu zadavao najviše briga odbrani Tekstilca, međutim, rezultat se nije menjao.

Tekstilac – Radnički 1912 na penale 5:3 (1:1) (0:0)

Tekstilac: Brać, Blagojević, Maksimović, Vuković, Ilić, Vladić, Božičić, Šavija, Jezdović, Klisura, Brborić. Igrao je još Balabanović koji je zamenio povređenog Klisuru.

Radnički 1912: Ćopić, Dašić, Stevanović, Avdić, Mirkov, Rančić, Kačarević, Kartalija, Vasiljević, Drvar, Antunić. Igrao je još Milovanović.

Pošto je meč posle devedeset minuta okončan remijem, pobednik je morao biti odlučen penalima u čemu su uspešniji bili igrači Tekstilca.

Ključni trenutak se desio u trećoj seriji, kada je golman Odžačana Bojan Brać uspeo da odbrani šut Milovanoviću. Prednost su potom potvrdila dvojica sledećih izvođača za Tekstilac, Stojan Maksimović i kapiten Dario Božičić, koji je stavio tačku na ovu rezultatski krajnje neizvesnu utakmicu.

Golove iz penala za Tekstilac su postigli Vladić, Balabanović, Ilić, Maksimović i Božičić. Za Radnički su bili precizni Stevanović, Dašić i Antunić, dok Milovanović nije iskoristio penal.

Srpskoligašu iz Odžaka je pripao pehar pobednika Kupa područja koji je kapitenu Božičiću uručio Srđan Zavišin, predsednik PFS Sombor, koji je bio i delegat u finalnom susretu.

Categories: