Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava nezaposlenim licima iz Bača, Tovariševa i Deronja

Opština Bač kao koordinator projekta “Razvoj mogućnosti za zapošljavanje i unapređenje zapošljivosti marginalizovanih grupa u Bačkoj – šansa za bolju budućnost”, obavestila je da je raspisan javni poziv za dodelu sredstava nezaposlenim licama za nabavku opreme za generisanje prihoda i stvaranje pretpostavki za samozapošljavanje.

Na poziv se do 30. marta mogu prijaviti nezaposlena lica koja pripadaju teže zapošljivim kategorijama stanovništva sa teritorije opštine Bač, naselja Tovariševo u opštini Bačka Palanka i naselja Deronje u opštini Odžaci.

Teže zapošljive kategorije stanovništva koje će dobiti podršku kroz ovaj javni poziv su povratnici tražioci azila, Romi, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, lica bez kvalifikacija ili sa niskim kvalifikacijama, viškovi zaposlenih, mladi do 30 godina koji su imali ili imaju status deteta bez roditeljskog staranja, bez kvalifikacija, odnosno sa niskim kvalifikacijama, mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim i starateljskim porodicama, osobe sa invaliditetom, žrtve trgovine ljudima, žrtve porodičnog nasilja, dugoročno nezaposleni, kao i žene starije od 50 godina.

Opština Bač realizuje ovaj projekat u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom “Bačka” iz Novog Sada i Udruženjem Roma i Rumuna “Mladost” iz Vajske, u okviru programa Nemačke razvojne saradnje “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji – Inicijativa za inkluziju – faza 3”.

Konkursna dokumentacija može se preuzeti ovde.

Categories: