Pomoć studentima i srednjoškolcima iz izbeglih i raseljenih porodica

Pokrajinski Fond za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu raspisao je javne pozive za dodelu finansijske pomoći najuspešnijim studentima i učenicima srednjih škola iz izbeglih i raseljenih porodica na teritoriji AP Vojvodine. Prijave su do 28. februara.

Pravo učešća na ovim javnim pozivima imaju studenti, odnosno učenici srednjih škola i njihovi roditelji koji su imali ili imaju u skladu sa Zakonom status izbeglih, prognanin ili raseljenih lica na teritoriji Republike Srbije, a imaju boravište odnosno prebivalište na teritoriji AP Vojvodine.

Na javni poziv se mogu prijaviti studenti osnovnih akademskih studija i strukovnih studija, izuzev studenata prve godine, koji redovno pohađaju studije na teritoriji Republike Srbije i u toku dosadašnjih studija imaju prosek ocena najmanje 7,00. Visina sredstava koja se odobravaju iznose 30.000 dinara po studentu, a finansijsku pomoć ostvariće 100 najuspešnijih studenata.

Javni poziv za dodelu pomoći srednjoškolcima odnosi se na redovne učenike srednjih škola koji pohađaju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole i u dosadašnjem školovanju imaju prosek ocena najmanje 3,50. Takođe će finansijsku pomoć dobiti 100 najuspešnijih učenika u iznosu od po 30.000 dinara.

Više informacija može se videti na sajtu Fonda fondirpvojvodine.gov gde se preuzima i obrazac prijave.

Categories: