Podrška Kanadskog fonda udruženju Lenka iz Odžaka

Udruženje žena “Lenka” iz Odžaka je odabrano da uz još četiri udruženja iz Etno mreže dobije podršku Kanadskog fonda.

Podrška se ogleda u dodeli štafelaja i panoa za izlaganje različitih veličina, staklenih kugli i korpi, a na taj način “Lenka” je ulepšala svoju radionicu i dobila je opremu za sajamske postavke.

– Dobili smo između ostalog velike štafelaje na kojima možemo da predstavimo i veće proizvode kao što su tkane prostirke koje sad već radimo i od dva metra, kao i neke peškire koji treba da se izlože celi da bi se jednostavno video njihov kvalitet, na taj način lepše predstavljamo i svoje udruženje i opštinu iz koje dolazimo – ispričala je Nela Pejčić, predsednica udruženja “Lenka”.

Podršku iz programa Kanadskog fonda za lokalne inicijative dobila su udruženja starih zanata iz Odžaka, Kladova, Pančeva, Bele Palanke i Paraćina, koja svoje proizvode plasiraju posredstvom Etno mreže.

– Dugogodišnju saradnju imamo sa Etno mrežom, znači gde uglavnom učestvujemo u svim njihovim projektima, kao što je žirirana izložba “100 žena – 100 minijatura” do nekih novih projekata sa kojima mi kao udruženje konkurišemo što na našem lokalu, tako i na nivou Pokrajine. Kažem, uvek imamo dobru saradnju sa Etno mrežom i podršku – zaključila je Nela Pejčić.

Članice udruženja “Lenka” iz Odžaka prave unikatne ručne radove sa prepoznatljivim etno-motivima, a svoje znanje prenose mladima na radionicama na koje dolaze učenici osnovnih škola.

Categories: