Manifestacije opštine Odžaci predstavljene na jednom mestu

Tradicija zajedničkih okupljanja održala se u opštini Odžaci kroz brojne manifestacije zahvaljujući kojima je u Odžacima i selima živo maltene tokom cele godine.

Kulturni centar “Atanasije Nikolić” je sa ciljem očuvanja kulturnog i istorijskog nasleđa, kao i promocije manifestacionog turizma i obogaćivanja turističke ponude, organizovao prvi Festival manifestacija opštine Odžaci na kome je okupio predstavnike institucija, organizacija i udruženja građana koji su predstavili manifestacije svog kraja.

Svako mesto u opštini Odžaci ima svoj prepoznatljiv gastronomski specijalitet, pa su im i posvetili manifestacije koje duguju svoj naziv određenim lokalnim đakonijama. Pravim gurmanima koji vole domaću hranu i dobru atmosferu, dopašće se manifestacije poput “Spržijade” u Karavukovu ili “Gudijade” u Srpskom Miletiću, a “Tortijada” u Laliću je takođe po prvi put ove godine obradovala ljubitelje slatkih poslastica. “Krofnijada” u Deronjama mirisima i ukusima svake godine privlači veliki broj posetilaca.

Nisu samo gastronomske manifestacije ono zbog čega gosti dolaze u opštinu Odžaci, tu su i različite sportske manifestacije i kulturna dešavanja koja čuvaju tradiciju i promovišu umetničko stvaralaštvo u različitim oblicima izražavanja. Njihovi organizatori su se na Festivalu manifestacija opštine Odžaci predstavili kako putem živih nastupa i promo filmova, tako i na štandovima. Treba pohvaliti one učesnike koji su se posebno potrudili oko svojih nastupa i izgleda promotivnih štandova.

Istaknuta umetnica i interpretatorka narodne muzike Danka Stojiljković je sa svojom grupom “Dankine brojanice” bila gošća Festivala manifestacija opštine Odžaci i za kraj programa priredila je sjajan koncert uz podršku profesora Vojislava Spasića i njegovih studenata iz vokalnog ansambla “Arhangeli”.

Categories: