Tekstilac preko Ratkovčana do finala Kupa područja

U Ratkovu je juče odigrana utakmica polufinala fudbalskog Kupa područja u kojoj je domaći Radnički 1918 dočekao Tekstilac iz Odžaka.

Duel starih rivala završen je rezultatom 0:4. Strelci za Tekstilac bili su Anđelković (15.), Hrubik (48.), Galić (68.) i Vemić (79.).

Protivnik Tekstilca u završnici Kupa područja biće još jedan trećeligaš, Radnički 1912 iz Sombora, koji je u drugom polufinalu kao domaćin bio bolji od Bratstva 2019 iz Prigrevice rezultatom 1:0.

Radnički 1918 – Tekstilac 0:4 (0:1)

Radnički 1918: Đokić, Petković, Kesić, Milunović, Stojanović, Prelić, Kardinal, Milojević, Glamočanin, Crnjanski, Dakić. Igrali su još Lazarević, Kocić, Gugleta, Pivarov i Petrović.

Tekstilac: Ignjatović, Hrubik, Ilić, Stanković, Asani, Anđelković, Vemić, Božičić, Luković, Todorović, Potkozarac. Igrali su još Blagojević, Lišćević i Galić.

Posle utakmice Kupa ekipe iz opštine Odžaci okreću se svojim prvenstvima u kojima i Tekstilac i Radnički dobro guraju. Tekstilac je slavljem u Staroj Pazovi kod Jedinstva 2:1 u prošlom kolu došao do šestog trijumfa u nizu i nalazi se na trećem mestu na tabeli Srpske lige “Vojvodina” sa samo dva boda zaostatka u odnosu na vodeći dvojac OFK Bečej 1918 i OFK Vršac. U subotu u Odžacima gostuje Borac iz Sakula, a to će biti prilika da domaći tim nastavi seriju dobrih rezultata.

Ratkovčani su, pak, trenutno drugi na tabeli Područne lige Sombor i najbliži su pratioci ove sezone neprikosnovenih Prigrevčana. U prošlom kolu Radnički je u derbiju pobedio ekipu ŽAK-a u Somboru minimalnim rezultatom, a predstoji mu duel protiv Budućnosti iz Mladenova na domaćem terenu.

Categories: