Pokrajina subvencioniše stare i umetničke zanate

Konkurs Pokrajinskom sekretarijata za privredu i turizam za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje razvoja i revitalizacije poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti u 2021. godini, namenjen je preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima, a sredstva su opredeljena za nabavku opreme ili repromaterijala.

stari-i-umetnicki-zanatiDodeljuje se ukupno pet miliona dinara bespovratno na konkursu koji je otvoren do 22. jula.

Prilikom konkurisanja za opremu, uzimaće se u obzir profesionalna proizvodna oprema u skladu sa delatnošću privrednog subjekta, dok se pod nabavkom repromaterijala podrazumevaju sirovine i poluprerađevine koje bi trebalo preraditi ili doraditi do konačnog proizvoda.

Subvencionisani iznos koji se odobrava za opremu je u visini od najmanje 100.000 do najviše 250.000 dinara, a za repromaterijal u iznosu od 80.000 do 200.000 dinara. Sredstva se odobravaju u visini do 100 odsto od kupovne vrednosti sa PDV-om.

Potrebno je istaći i da bi privredna društva i preduzetnici koji se prijavljuju na ovaj konkurs, trebalo da budu upisani u registar Agencije za privredne registre i to najkasnije do 31. decembra 2019. godine, da imaju aktivan status i da su razvrstana na mikro ili mala pravna lica.

Categories: