Počela elektronska prijava dece za vrtić, lične prijave od 24. maja

Predškolska ustanova “Poletarac” iz Odžaka objavila je konkurs za prijem dece za radnu 2021/2022. godinu. Prijava dece može se izvršiti lično ili elektronski preko Portala e-Uprava. Konkurs će trajati od 10. maja do 4. juna 2021. godine.

Jelena Selak, direktorica PU Poletarac Odžaci
Jelena Selak, direktorica PU Poletarac Odžaci
Uslov za upis je da dete na dan 1. septembar 2021. ima navršenih godinu dana.

Deca koja na dan 1. septembar 2021. neće imati navršenih godinu dana, mogu se prijaviti na konkurs, s tim što neće ulaziti u sistem bodovanja, već će se upisivati u ustanovu u slučaju postojanja slobodnih mesta po navršenom konkursu, odnosno po upražnjenju mesta tokom radne godine, precizirano je u konkursu.

U Predškolsku ustanovu “Poletarac” Odžaci primaju se na celodnevni boravak deca od 12 meseci do 6,5 godina, na poludnevni boravak (pripremno predškolski program) deca od 5,5 do 6,5 godina i na poludnevni boravak deca od 3 do 5,5 godina.

U Predškolsku ustanovu upisuju se obavezno sva deca u godini pred polazak u školu (pripremni predškolski program).

Prijem dece u objekte Predškolske ustanove vrši se po prioritetu bez bodovanja ili putem bodovanja i rangiranja.

Prvenstvo pri upisu dece na slobodna mesta u Predškolskoj ustanovi, imaju deca iz osetljivih grupa i ona su izuzeta iz sistema bodovanja prilikom upisa.

Prijava dece

Elektronska prijava se vrši u periodu od 10. maja do 4. juna 2021. godine preko Portala e-Uprava.

Lične prijave se vrše od 24. maja do 4. juna 2021. godine u objektu “Poletarac” u Odžacima (Ž. Zrenjanina bb) u periodu od 11 do 13 časova i svim ostalim izdvojenim objektima Predškolske ustanove “Poletarac” (osim u objektima “Bajka” i “Park”) u periodu od 12 do 13 časova.

Ukoliko roditelji/zakonski zastupnici ne mogu da podnesu prijavu elektronski, ni lično, mogu poslati popunjeni zahtev i dodatnu dokumentaciju putem mejla evrticodzaci@gmail.com. Zahtev se može preuzeti sa Portala e-Uprava ili sa sajta “Poletarca”.

Više informacija o kriterijumima i rokovima za upis, prijavi dece i potrebnoj dokumentaciji, kao i bodovanju i rangiranju, nalazi se u tekstu konkursa koji je dat u prilogu vesti.

Liste primljene i odbijene dece biće istankute na oglasnoj tabli objekta “Poletarac” u Odžacima i na zvaničnom sajtu Predškolske ustanove najkasnije do 15. jula 2021. godine.

Categories: