Pčelari sada u Odžacima mogu da nabave svu potrebnu opremu

U Odžacima je počela sa radom prva specijalizovana prodavnica namenjena pčelarima koji na jednom mestu mogu pronaći sve što im je potrebno za uspešno bavljenje pčelarstvom.

pcelica-025Vlasnik Đoka Kulić iz Ratkova otkrio nam je kako je nastala ideja o zasnivanju privatnog biznisa i otvaranju jedne ovakve prodavnice koja bi trebalo da postane oslonac pčelarima koji započinju ili šire svoju proizvodnju.

– Uvek je po opremu trebalo ići u Novi Sad ili Sombor. Ideja da otvorim prodavnicu u Odžacima je potekla u razgovoru sa prijateljima iz Petrovaradina koji imaju jednu istu takvu prodavnicu pčelarske opreme i oni su me povezali sa svojim dobavljačima. Počeli smo da radimo 5. aprila i posao je lepo krenuo, dolaze ljudi, gledaju, zanimaju se za cene, zadovoljni su što sad ima jedna takva prodavnica u opštini Odžaci – rekao nam je Kulić.

Naš sagovornik ističe da je asortiman raznovrstan i u potpunosti prilagođen svim poslovima vezanim za savremeno pčelarenje, proizvodi su domaći, nastali u pogonima u našoj zemlji. Prodavnica pčelarske opreme u Odžacima pruža i podršku lokalnim zanatlijama koji prave košnice.

– Trenutno imamo oko 120 proizvoda, a treba još da nam dođe roba. Košnice konkretno nabavljamo iz Karavukova, dakle od naših proizvođača iz opštine i to je samo jedan segment asortimana koji se nudi pčelarima – kaže Kulić.

Bili pčelar početnik ili profesionalac, u novoj prodavnici koja se nalazi na odžačkoj pijaci možete pronaći širok asortiman pčelarske opreme i alata, košnice, vrcaljke, hranu za pčele, pčelarsku garderobu, zaštitnu opremu i drugo, a takođe med i proizvode od meda.

Categories: