PFL Sombor 21. kolo rezultati

Proteklog vikenda na programu su bili susreti 21. kola Područne fudbalske lige Sombor.

fudbalOpštinski derbi bio je duel Zadrugara iz Srpskog Miletića i Poleta iz Karavukova, a Miletićani su slavili rezultatom 3:0. Meč u Bačkom Brestovcu, BSK – ŽAK Sombor, završen je rezultatom 0:2.

U Ratkovu je Radnički 1918 odigrao 2:2 sa Tvrđavom iz Bača. Borac iz Bačkog Gračaca je izgubio na gostovanju kod Budućnosti iz Gložana rezultatom 3:1.

Izdvojeno

Rančić dvostruki strelac u pobedi Miletićana

Domaći fudbaleri su poveli golom Vukovića u 15. minutu, a dvostruki strelac Rančić je sa dva pogotka u 36. i 71. minutu otklonio sve dileme oko pobednika opštinskog derbija.

Zadrugar – Polet 3:0 (2:0)

Zadrugar: Vajagić, Radišin, Zambo, Delija, Stojić, Pavkov, D. Vuković, Lamoš, Rančić, Končarević, Bečanović. Igrali su još: Kanja, N. Vuković, Ilić i Veselinović.

Polet: Ivanović, Aleksić, S. Stanković, Ž. Stanković, A. Stošić, R. Milenković, Stojković, Bogdanović, L. Milenković, Nikić, Jovčić. igrali su još: Malinović, Stojiljković, Doroslovac, Milunović i M. Stošić.

Ratkovčani posle preokreta do boda

Prvo poluvreme je pripalo gostima iz Bača koji su bolju igru krunisali sa dva pogotka, a strelci su bili Ognjenović i Ralević. U drugom delu je domaći tim zaigrao znatno bolje i postigao je dva gola. Najpre je Jovan Aleksić smanjio prednost Tvrđave, da bi bod Ratkovčanima u nadoknadi susreta doneo Petković koji je bio precizan sa bele tačke, nakon što je jedan gostujući fudbaler igrao rukom u svom u kaznenom prostoru.

Radnički 1918 – Tvrđava 2:2 (0:2)

Radnički 1918: Đokić, J. Aleksić, Glamočanin, Petković, Miloš Kesić, Novović, Crnjanski, Kardinal, Ignjatović, Stojanović, Mirko Kesić. Igrali su još: M. Aleksić, Santrač i Ćerimović.

Tvrđava: Čučković, Milinović, Kovačević, Bundalo, Šećerov, Šomoši, Radaković, Agbaba, Ralević, Davidov, Ognjenović. Igrao je još: Vračević.

Somborci odneli sva tri boda iz Brestovca

Gosti su došli do prednosti iz, prema mišljenju domaćih, prestrogo dosuđenog penala koji je Paunović pretvorio u pogodak. I drugi gol je bio sporan za Brestovčane, jer je pogotku Dabića prethodio prekršaj nad jednim odbrambenim igračem. Predstavnik domaćina je posle susreta najavio žalbu na arbitražu sudije Borote, jer smatraju da je glavni arbitar kod oba gola pogrešio na njihovu štetu.

BSK – ŽAK 0:2 (0:1)

BSK: Nemet, Stanić, Dragović, M. Božić, Milošević, Đurđević, Beljanski, Stanković, Korać, Divjak, Mijatović. Igrali su još: Stojaković i N. Božić.

ŽAK: Kozlina, Dabić, Sazdanić, Knežević, Paunović, Kovačević, Hoscieslavski, Vulin, Milanović, Jovanović, Terzija. Igrali su još: Trivunović, Bureš i Gagić.

Rezultati ostalih susreta 21. kola: Stanišić 1920 – Budućnost (M) 1:1, Budućnost (P) – Slavija 3:1, Kordun – Kulpin 5:2, Borac 46 – Maglić 4:3 i Rusin – Omladinac 1:3.

Polet će u narednom kolu biti domaćin vodećem Stanišiću. U Bačkom Gračacu se sastaju dva Borca, Ratkovčani putuju u Mladenovo, a Brestovčani u Bač. Zadrugar igra sa ekipom Slavije.

Categories: