Ivica Tasić istrčao humanitarni maraton za Marka Karana

Mesec dana nakon istrčanog humanitarnog maratona za pomoć Jovani Barušić, maratonac i humanitarac Ivica Tasić trčao je za Marka Karana iz Odžaka. Cilj je bio da ljude pozove da pomognu da se prikupe sredstva za nastavak lečenja i oporavak osamnaestogodišnjeg mladića koji je oboleo od malignog koštanog tumora.

humanitarni-maraton-marko-karanTasić je trčao 42 kilometra rutom Odžaci-Deronje-Bač-Selenča-Ratkovo-Odžaci. Pratili su ga Danijel Opančar na biciklu i Miroslav Mitić u kolima i pružali mu podršku celim putem.

– Trebalo je da me prati i jedna devojka koja je povredila nogu na treningu i drugar koji se razboleo, tako da nisu mogli da učestvuju u trci, ali verujem da će se pridružiti u nekoj drugoj akciji. Ovom prilikom želim da pozovem ljude da pomognu i da uplate koliko mogu na žiro-račun za našeg Marka Karana kome je pomoć potrebna da bi mogao ponovo da prohoda. Trka je moj mali doprinos svemu tome – izjavio je Ivica posle još jednog sportskog poduhvata.

Na cilju kod Sportskog centra Odžaci humanitarnog maratonca dočekali su roditelji Marka Karana i članovi Fondacije “Junak”.

– Marko započinje lečenje posle teške operacije, ove nedelje kreće na hemioterapije i nadamo se najboljem. Želim da se zahvalim svim ljudima na pomoći i rečima podrške – kaže Dijana Karan, Markova majka.

Akcija prikupljanja pomoći za Marka Karana se nastavlja, a sredstva su potrebna da se obezbedi proteza kako bi mladić mogao ponovo da prohoda.

Novčani prilozi mogu se uplatiti na račune koji su otvoreni kod Erste banke – dinarski: 340-3250271177 i devizni (samo za uplate u inostranstvu): Milan Karan, Mostonga 22, Odžaci, Republika Srbija, SWIFT CODE: GIBARS22 IBAN RS35340000003250271177.

Categories: