Italijan koji je zavoleo Bački Brestovac donirao školi opremu za rekreaciju

Godinama unazad stanovnici Bačkog Brestovca imaju prijatelja koji pomaže selo, a donacija u vidu sportskih sprava i opreme koju je dobila OŠ “Nikola Tesla”, dobrodošla je ne samo učenicima te škole, već svoj omladini koja koristi školsku salu za rekreaciju.

Deo opreme koju je dobila osnovna škola u B. Brestovcu
Deo opreme koju je dobila osnovna škola u B. Brestovcu
Italijan Omar Del Rizzo Riccio, koji godinama živi u Švajcarskoj gde je i osnovao svoju porodicu, Bački Brestovac je zavoleo preko rodbinskih veza koje su ga dovele u ove krajeve. Zavoleo je srpski jezik i običaje, naše ljude i mentalitet i svim silama se trudi, kada god je u prilici, da pomogne koliko može kome god je sa naših prostora pomoć potrebna.

Predsednica Saveta mesne zajednice Bački Brestovac, Vanja Kosovac, ističe da će po prvi put svi rekreativci u selu moći da se oprobaju u igranju hokeja na parketu, jer je stigla i kompletna oprema za taj sport.

– Zahvaljujum se gospodinu Omaru u ime Mesne zajednice za doprinos rekreaciji i poboljšanju uslova za zdraviji život ne samo dece školskog uzrasta, već i svih rekreativaca koji koriste salu – kaže Kosovac.

Donacija osnovnoj školi samo je jedna u nizu pomoći koju je brestovački prijatelj Italijan poslao u to selo. Nekoliko puta je već pomagao fudbalski i rukometni klub “BSK”, a reč je o preko 50 lopti za rukomet, golovima, par desetina lopti za decu, čunjevima i drugoj opremi.

Pomoć je stigla i u susedno selo Bački Gračac, gde deluje rukometni klub duge tradicije. Omar je nedavno poslao deset novih rukometnih lopti rukometašima “Borca” uz želje da nastave sa dobrim rezultatima u daljem takmičenju i time pružio veliku podršku razvoju rukometa u Bačkom Gračacu.

Rukometni klub “Borac” ovom prilikom želi da se zahvali Omaru na poklonu, kao i na podršci koju pruža klubu.

Categories: