U Odžacima održan humanitarni bazar za Lanu Jovanović

Kako bi pomogle da se sakupi novac za lečenje male Lane Jovanović, dve mame iz Odžaka organizovale su Humanitarni bazar, a podrška je stigla od lokalnih preduzetnika koji su ponudili svoje proizvode i usluge. Uključila su se i deca iz osnovne škole i vrtića, kao i brojni drugi sugrađani koje je okupila ideja da se na ovaj način pruži podrška Lani u borbi sa opakom bolesti.

humanitarni-bazar-za-lanuKolači, igračke, knjige, garderoba, nakit, cveće prodavali su se na štandovima postavljenim na platou ispred Sportskog centra Odžaci, a ovom događaju odazvao se veliki broj posetilaca koji su mogli i da se profesionalno fotografišu i plaćanjem slike pomognu lečenje bolesne devojčice. To su omogućili lokalni fotografi koji su dali podršku celoj akciji.

Organizatorke na kraju zadovoljne što je njihova zajednička ideja ujedinila opštinu Odžaci u humanosti.

– Veoma smo zadovoljni i hvala svim građanima koji su se odazvali, kako donacijama tako i dobrom posetom bazaru. Imali smo desetak prodajnih štandova, a mogu reći da nam je vrlo atraktivna bila tombola u kojoj smo imali oko 200 nagrada koje će dobiti naši sugrađani. Učešće je bilo 200 dinara i na kraju bazara je bilo izvlačenje i podelili smo sve te nagrade – kaže Slađana Manojlović Vukobratović, jedna od organizatorki.

Na bazaru “Odžaci za Lanu” sakupljeno je 352.892 dinara koje će organizatori uplatiti za lečenje Lane Jovanović. Fondacija “Junak” je imala svoj prodajni štand i sakupila je još 13.200 dinara koje će oni uplatiti za istu svrhu.

– Veoma smo blizu cilja, prema poslednjim informacijama sakupljeno je oko 95 posto potrebnih sredstava i važno je da sad pri kraju ne posustanemo, a mi kao Odžaci i građani ove opštine dali smo naš mali doprinos da Lana ode na lečenje – istakla je Slađana Manojlović Vukobratović.

Lana Jovanović iz Rakovca kod Beočina rođena je kao zdrava beba, ali joj je sa dva meseca dijagnostikovana spinalna mišićna atrofija, retka ali izuzetno progresivna bolest koja napada mišiće. Kako bi se ovoj devojčici omogućio nastavak lečenja širom Srbije organizovane su brojne humanitarne akcije, koje se nastavljaju sve dok se ne sakupi potreban novac.

Categories: