Tekstilac bio nadomak pobede u Čelarevu

ČSK Pivara i Tekstilac odigrali su danas meč bez pobednika u 10. kolu Vojvođanske lige “Sever”.

csk-stadionDuel ČSK-a i Tekstilca je dobio epitet derbija kola zahvaljući i ekipi iz Odžaka koja je do susreta u Čelarevu nanizala osam mečeva bez poraza.

Dobru igru fudbaleri trenera Zorana Ćirića prikazali su i na teškom gostovanju kod ČSK Pivare gde su bili nadomak pobede, ali su na kraju kući odneli vredan bod.

Utakmicu je otvorio igrač domaćih Rakić već u 4. minutu šutom koji je završio preko gola golmana Ignjatovića. Na drugoj strani gosti upućuju prvi šut preko Simića, koji golman ČSK-a Vujasinović izbija u korner. U 20. minutu najbolju šansu do tada na utakmici imali su domaćini preko Krstanovića koji pogađa stativu. Beležimo i neiskorišćenu priliku Tasića koji promašuje za vođstvo domaćina.

Usledila je kazna u režiji Božičića, kapiten plavo-belih je posle kontre uposlio Simića kojem nije bilo teško da udarcem sa sedam metara dovede svoju ekipu u vođstvo (0:1). Igrao se 24. minut.

Do kraja prvog dela je ČSK imao par izglednih prilika za izjednačenje, ali je na golu Tekstilca bio raspoloženi Ignjatović.

U drugom poluvremenu gosti su propustili nekoliko šansi za postizanje gola, dok je na drugoj strani prečka sprečila Simića da duplira prednost svog tima.

I kada se mislilo da će Tekstilac odneti ceo plen iz Čelareva, Tasić u 80. minutu pogađa rašlje golmana Ignjatovića (1:1) i tako svojoj ekipi obezbeđuje bod, jer do kraja utakmice nije više bilo promene rezultata.

Tekstilac je na ovom susretu nastupio u sledećem sastavu: Ignjatović, Gostović, Zelić, D. Jovanović, Simić, Božičić, Pešić, Prelić, Popović, Mitrović, Šarenac, Krstić, Stokić, Dakić, Pivarov, Radojičić, Stevanović i I. Jovanović.

Categories: