Opština Odžaci dodeljuje sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom

Za bespovratna sredstva koja opština Odžaci dodeljuje za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom mogu konkurisati bračni i vanbračni partneri. Uslov je da imaju prebivalište na teritorije odžačke opštine i da nemaju stambeni prostor u vlasništvu, odnosno suvlasništvu.

Ilustracija
Ilustracija
Uslov koji moraju ispuniti supružnici je da im bračna zajednica traje najmanje godinu dana, dok je za vanbračne partnere uslov da im zajednica života traje najmanje dve godine, u momentu podnošenja prijave.

Da jedan od supružnika, odnosno vanbračnih partnera nije stariji od 40 godina u trenutku podnošenja prijave na konkurs, kao i da je barem jedan od supružnika, odnosno vanbračnih partnera u radnom odnosu, takođe su među uslovima za podnosioce prijave.

Na konkursu koji je predsednik opštine Odžaci raspisao 29. septembra i trajaće 21 dan dodeljuje se ukupno 3 miliona dinara, s tim da visina dodeljenih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veća od milion dinara. Maksimalna vrednost nepokretnosti koja je predmet kupovine ne može biti veća od milion i po dinara.

Pod seoskim kućama sa okućnicom u smislu ovog konkursa smatraju se nepokretnosti koje se nalaze u sledećim naseljenim mestima: Ratkovo, Deronje, Lalić, Karavukovo, Srpski Miletić, Bogojevo, Bački Gračac i Bački Brestovac.

Bračni partneri neće moći da otuđe nepokretnost koju kupe uz podršku lokalne samouprave u narednih deset godina, precizirano je u konkursu.

Prijava na konkurs podnosi se na propisanom obrascu na pisarnici Opštinske uprave Odžaci, lično ili putem pošte preporučenom pošiljkom na adresu: Opština Odžaci, Knez Mihajlova 24, Komisija za dodelu bespovratnih sredstava, sa naznakom “Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji opštine Odžaci za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom”.

Konkursna dokumentacija može se preuzeti na sajtu www.odzaci.rs, a za sve dodatne informacije objavljeni su sledeći brojevi telefona: 025/466-009 i 025/466-037.

Categories: