Na otvaranju sezone bodove osvojio samo Zadrugar

Proteklog vikenda počelo je fudbalsko takmičenje u vojvođanskom i područnom rangu, bez prisustva publike na utakmicama.

borac-zak-pfl-somborTekstilac je na otvaranju sezone pretrpeo poraz na domaćem terenu. Bodove sa Gradskog stadiona odnela je Bačka iz Pačira koja je slavila sa 3:0. Ekipa iz Odžaka u sledećem kolu putuje u Gajdobru.

Rezultati 1. kola VFL “Sever”: Srbobran – Crvenka 2:2, Radnički (Sombor) – OFK Vrbas 2:0, ČSK Pivara (Čelarevo) – Vojvodina (Tovariševo) 3:1, OFK Mladost Apa (Apatin) – Hercegovac (Gajdobra) 2:0, Krila Krajine (Bačka Palanka) – Mladost (Turija) 1:2, Vojvodina (Bačko Gradište) – Obilić (Novi Kneževac) 3:0, Tavankut – Bajša 0:0 i Mladost (Bački Petrovac) – Njegoš (Lovćenac) 4:0.

Od pet timova iz opštine Odžaci koji se takmiče u Područnoj ligi Sombor bodove su na startu prvenstva osvojili samo Miletićani koji su bili ubedljivi protiv opštinskih rivala iz Bačkog Brestovca: Zadrugar – BSK 5:0. U Bačkom Gračacu Borac je izgubio rezultatom 3:2 od somborskog ŽAK-a i to posle preokreta koji su priredili gosti.

Radnički 1918 iz Ratkova je na gostovanju kod Stanišića 1920 poražen rezultatom 2:0, dok je Borac 46 iz Obrovca sa 3:0 slavio protiv Poleta iz Karavukova kao domaćin.

Preostali rezultati 1. kola PFL Sombor: Omladinac (Bukovac) – Maglić 7:1, Rusin (Ruski Krstur) – Kulpin 5:3, Budućnost (Gložan) – Slavija (Pivnice) 0:1, Kordun (Kljajićevo) – Budućnost (Mladenovo) 0:4 i Budućnost (Parage) – Tvrđava (Bač) 2:0.

Naredno kolo donosi duele Borac – Omladinac (Bukovac), ŽAK – Radnički 1918, BSK – Stanišić 1920 i Polet – Kordun (Kljajićevo).

Categories: