Sportski vremeplov (18): Ratkovčanima kup u trajno vlasništvo

Zaslužen trijumf Ratkovčana u Opštinskom fudbalskom kupu. Bruka u finalu i pobeda Radničkog sa 2:1, kojom su Ratkovčani osvojili pehar u trajno vlasništvo.

(“Glas odžačke komune”, M. Novaković, 5. novembar 1975. godine)

Finalista treći put uzastopno: FK Radnički
Finalista treći put uzastopno: FK Radnički
Fudbaleri Radničkog iz Ratkova osvojili su po treći put uzastopno Opštinski kup i na taj način ga dobili u trajno vlasništvo. U finalnom susretu njihov protivnik bio je BSK iz Bačkog Brestovca. Susret je odigran 30. oktobra na stadionu “Lola Ribar”.

Po maglovitom vremenu, koje je pretilo i prekidom utakmice, BSK je poveo već u trećem minutu. Međutim, Ratkovčani se nisu predali: atakovali su čitavo vreme na gol Brestovčana, više su želeli pobedu i to je na kraju odlučilo pobednika.

Pola sata pre regularnog kraja utakmice fudbaleri BSK-a su fizički napali sudiju, a njemu nije preostalo ništa drugo nego da prekine susret, koji je i pre toga obilovao grubostima.

Sigurno je da će Disciplinska komisija imati pune ruke posla i da će kazne biti oštre, jer na jednoj kup utakmici takvo ponašanje je nedozvoljeno. Ovaj incident ne umanjuje zasluge Ratkovčana jer već nekoliko godina oni najozbiljnije shvataju ovo takmičenje, a pehar u trajno vlasništvo – najbolja im je nagrada za višegodišnji trud.

Ovaj uspeh uz trenera Dragana Stojakovića ostvarili su Petković, Popović, Vajagić II, Nikolić, Rogačević, Miletić, Čvorović, Vajagić I, Mrdaković, Andrijašević, Batrićević, Došen i Branković.

Categories: