Novčana podrška pokrajine udruženjima manjinskih zajednica

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalna manjine-nacionalne zajednice objavio je rezultate dva konkursa za podršku projektima udruženja manjinskih zajednica. Bespovratna sredstva je dobilo i nekoliko udruženja sa sedištem u opštini Odžaci.

bogojevo-kirbaj-1Prvi je konkurs za sufinansiranje programa i projekata usmerenih na unapređenje prava nacionalnih manjina-nacionalnih zajednica u AP Vojvodini. U okviru dela sredstava opredeljenih za mađarsku nacionalnu zajednicu, MKUD “Aranj Janoš” iz Bogojeva dodeljeno je 80.000 dinara za organizovanje seoske slave. Kada se radi o slovačkoj nacionalnoj zajednici, novac je između ostalih udruženja dobio i Slovačko-srpski informativni centar iz Lalića – 50.000 dinara – za organizaciju književno pozorišne večeri Zlatka Benke. Udruženju građana romske nacionalne zajednice “MR Luna” iz Bogojeva na istom konkursu odobreno je 80.000 dinara za proslavu 8. aprila – Svetskog dana Roma.

Na javnom konkursu za sufinansiranje programa i projekata očuvanja i negovanja multikulturalnosti i međunacionalne tolerancije u AP Vojvodini, već pomenutom Slovačko-srpskom informativnom centru iz Laliću dodeljeno je 50.000 dinara za organizaciju manifestacije “Književno pozorišni dani Uče”, a Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bogojevo 120.000 dinara za projekat “Ja sam dobrovoljni vatrogasac”.

Categories: