Uspešan nastup Gračana u B. Topoli

Kulturno-umetničko društvo Marko Orešković iz Bačkog Gračaca dobilo je u subotu visoke ocene za nastup na festivalu Svome rodu i potomstvu u Bačkoj Topoli koji već 19 godina veoma uspešno organizuje KUD Vuk Karadžić iz tog mesta. Trodnevna smotra izvornog stvaralaštva kolonista iz Vojvodine okupila je preko 400 učesnika iz dvadeset kulturno-umetničkih društava koji su prikazali deo svog zavičajnog stvaralaštva.

Članovi KUD iz Bačkog Gračaca spadaju među prvih pet učesnika koji su verno od samog početka ispratili ovaj festival, jer kako kažu, smatraju da im je tamo mesto. Čula se zajednička igra i pesma iz dinarskih krajeva, a preko trideset gračačkih amatera izvelo je đurđevdanski običaj i pobralo sve pohvale, istakla je umetnički rukovodilac Mirjana Mandić:

– Folklorni ansambl u čijem sastavu se sada nalazi osam članova starosti preko dvadeset godina dao je ovoga puta veliki efekat igri, kolu i celokupnom kvalitetnom scenskom nastupu tako da smo u Bačkoj Topoli dobili mišljenje i stav da smo prava i zrela grupa što je bilo zadovoljstvo čuti.

Categories: