Pčelari uručili med Crvenom krstu Odžaci za najstarije sugrađane

Pčelarska društva “Suncokret” iz Odžaka i “Matica” iz Karavukova pridružila su se akciji koju je pokrenuo Savez pčelarskih organizacija Srbije za prikupljanje meda za najstarije građane, koji su najviše ugroženi epidemijom koronavirusa.

pcelari-crveni-krst-3Med i propolis koji su prikupljeni dobrovoljnim donacijama pčelara, dva udruženja za vikend su uručila Crvenom krstu Odžaci.

– Količine meda koje su donirane namenjene su građanima starijim od 65 godina i u narednim danima će naši volonteri izvršiti distribuciju ovog meda – kaže Ljiljana Mladenović, sekretar Crvenog krsta Odžaci.

Pčelari iz Odžaka i Karavukova su ukupno donirali 136 kilograma meda i 48 bočica propolisa i tako izrazili solidarnost prema najugroženijem sloju stanovništva od COVID-19.

pcelari-crveni-krst-1U periodu kada zaraza od koronarusa predstavlja ozbiljan i realan problem, ključnu ulogu u slučaju da neko oboli ima podizanje imuniteta. Med je pre svega hrana, ali i lek i odlična preventiva pojavi bolesti zbog svoje uloge u jačanju organizma.

Categories: