Konkursi opštine Odžaci za podršku romskim srednjoškolcima

Učenici srednjih škola romske nacionalnosti sa teritorije opštine Odžaci mogu se do 11. marta prijaviti za novčane naknade-podsticaje koje lokalna samouprava dodeljuje na osnovu raspisanog konkursa.

opstina-stara-zgradaPravo učešća na konkursu imaju učenici romske nacionalnosti koji su prvi put upisali prvu, drugu, treću ili četvrtu godinu srednje škole, a prethodni razred su završili sa prosekom najmanje 2,50.

Kao dokaz o nacionalnosti dostavlja se potvrda iz Kancelarije za romska pitanja da se učenik nalazi u bazi podataka o nacionalnoj pripadnosti.

Zahtevi sa potpunom dokumentacijom predaju se na pisarnici Opštinske uprave opštine Odžaci u zatvorenoj koverti sa naznakom za konkurs “Dodela novčanih naknada – podsticaja za učenike srednjih škola romske nacionalnosti”.

Konkurs je objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Odžaci www.odzaci.rs, gde se može videti više informacija.

Takođe je raspisan i konkurs za finansiranje troškova smeštaja u učeničke domove za decu romske nacionalnosti koja imaju prebivalište na teritoriji opštine Odžaci, a prvi put su upisala prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole čiji je osnivač Republika Srbija. Prijave na ovaj konkurs se podnose do 12. marta.

Zahtevi sa potpunom dokumentacijom predaju se na pisarnici Opštinske uprave opštine Odžaci u zatvorenoj koverti sa naznakom “Konkurs za finansiranje troškova smeštaja u učeničke domove za decu romske nacionalnosti”.

Kompletan tekst konkursa u kome je objavljeno više informacija može se videti ovde.

Categories: